Κοινοτικοί πόροι για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Η νέα... Ούντρα

07/05/2015 - 14:25

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μια δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου για την περίοδο 2015 - 2020.

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μια δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου για την περίοδο 2015 - 2020.

Η διαβούλευση επί του σχεδίου θα διαρκέσει ως τις 15 Μαΐου. Στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, βασικός στόχος είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της φτώχειας μέσω μιας έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, που επικεντρώνεται σε παρεμβάσεις υπέρ ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν καταστάσεις κινδύνου εξαιτίας της αδυναμίας τους να καλύψουν τις ανάγκες τους από ίδιους πόρους, να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και στο δημόσιο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Διαβούλευση για ιδέες
Στο επιχειρησιακό σχέδιο γίνεται αναλυτική αποτύπωση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και  συνοπτική περιγραφή της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης.

Επίσης γίνεται καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προσδιορισμός των ομάδων πληθυσμού που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας και θέλοντας να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας προχωράει στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Στρατηγικής Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Κοινωνικής Ένταξης.

Στα πλαίσια της διαδικτυακής διαβούλευσης περιμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε το πρόγραμμα να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας».

Το «Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφερειακής Στρατηγικής Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ Βορείου Αιγαίου (www.pepba.gr)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey