«Πού έπεσε η άσφαλτος του Βουνάτσου;»

01/05/2015 - 01:30

Μετά την πολιτική διαμάχη που διεξήχθη κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου και την περίφημη ΠΝΠ, το δημοτικό συμβούλιο επέστεψε στα της καθημερινότητάς του και η εισήγηση για παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου ασφαλτόστρωσης για τη δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Μετά την πολιτική διαμάχη που διεξήχθη κατά τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου και την περίφημη ΠΝΠ, το δημοτικό συμβούλιο επέστεψε στα της καθημερινότητάς του και η εισήγηση για παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου ασφαλτόστρωσης για τη δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η έγκρισης παράτασης του εν λόγω έργου ύψους 410.000 ευρώ, που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Βουνάτσου και βρίσκεται… ακόμα σε εξέλιξη, προκάλεσε συγκρούσεις, καθώς η αντιπολίτευση ούτε λίγο, ούτε πολύ, άφησε σκιές, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ οι προβλεπόμενες βάσει μελετών ασφαλτοστρώσεις.

Από την πλευρά της ωστόσο η δημοτική αρχή, ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη γίνει το 70% του έργου, καλώντας την αντιπολίτευση να έρθει… διαπαραταξιακά και να ελέγξει τους δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί.

Η έγκριση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε επί των τελευταίων ημερών της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, ύψους 410.000 ευρώ και αφορούσε σε σημαντικές ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και των χωριών της δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, προκάλεσε νέα αφορμή αντιπαράθεσης.

«Πού έπεσε και… πόσο»;
Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που θήτευσαν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως ο Γιώργος Πάλλης και ο Αντώνης Κουμαράς, έψεξαν τη σημερινή δημοτική αρχή ότι άφησε πολύ πίσω το όλο έργο και αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή, ότι έχει ολοκληρωθεί το 70% του έργου.

Χαρακτηριστικά ο Αντ. Κουμαράς του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», ζήτησε από τη δημοτική αρχή να υποδειχθούν επ’ ακριβώς οι δρόμοι που βάσει της μελέτης του έργου, έπρεπε ήδη να έχουν ασφαλτοστρωθεί, με το Γιώργο Πάλλη του «Άλλου Δρόμου» να αμφισβητεί ακόμα πιο ανοιχτά την εξέλιξη του έργου.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν είχαν πέσει 300.000 στους δρόμους της πόλης, θα το είχαμε αντιληφθεί…», επισημαίνοντας παράλληλα πως η μεγάλη ζημιά για τους οδηγούς και τα οχήματά τους, γίνεται από την αθλία κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλοί βασικοί δρόμοι της πόλης.

«Φέρτε τη μελέτη…»
Ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Στρατής Κυρατζής από τη μεριά του, αφού άσκησε κριτική γενικότερα για τις παρατάσεις επί παρατάσεων που έρχονται για έργα στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να έχει ολοκληρώσει άμεσα, μέχρι τα μέσα Ιούνη, τις ασφαλτοστρώσεις.

Ωστόσο ζήτησε από τη δημοτική αρχή, να φέρει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά μία έκθεση ενδεχομένως από μηχανικό, για το πού έχει πέσει ως σήμερα η άσφαλτος.

Ενώ συνέδεσε και τη νέα προγραμματισμένη ασφαλτόστρωση που δρομολογεί η δημοτική αρχή, ύψους 1 εκ. ευρώ για όλο το νησί της Λέσβου, ζητώντας και επ’ αυτής, πλήρη ενημέρωση για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν.

«Ελάτε να ελέγξετε…»
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Τζιμής από τη μεριά του, αντέδρασε, όπως ήταν φυσικό, για τον τρόπο κυρίως που του ασκήθηκε κριτική από την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορεί να αφήνουμε τόσο εύκολα σκιές. Υπάρχει επιβλέπων μηχανικός για το έργο και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έρθετε διαπαραταξιακά να ελέγξετε τους δρόμους», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενημερώνοντας πως το κόστος για κάθε χιλιόμετρο που πέφτει άσφαλτος, ανέρχεται στις 80.000 ευρώ.

Ο κ. Τζιμής μάλιστα δεσμεύτηκε πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρει τις σχετικές μελέτες τόσο για την επίμαχη ασφαλτόστρωση, όσο και για την επικείμενη της δημοτικής αρχής, επιμένοντας πως έχει ολοκληρωθεί περίπου το 70% του έργου.

Για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισήμανε πως οι ασφαλτοστρώσεις δεν είναι δυνατό να γίνουν μέσα στο χειμώνα, ενώ ανέδειξε και το ζήτημα με τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας που πραγματοποιούν συχνά πυκνά εργασίες και έπρεπε να προηγηθούν της ασφαλτόστρωσης.

Επ’ αυτού παρενέβη μάλιστα και ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως μεταξύ όλων των άλλων, για τον ίδιο είναι μείζον οι εργασίες να γίνονται και σωστά, με τον ορθό τεχνικά τρόπο.

Για την ιστορία, από το συγκεκριμένο έργο έπεσε άσφαλτος στην περιοχή της Βαρειάς από το ύψος της Ακαδημίας, αλλά και στην περιοχή του Καρά Τεπέ σε συγκεκριμένες τοποθεσίες που είχαν διατυπωθεί αιτήματα, ακόμη και στην προκυμαία.

Ωστόσο απομένουν βάσει της μελέτης πάντα, ασφαλτοστρώσεις και στο δρόμο του Νοσοκομείου, στην 8ης Νοεμβρίου, στην οδό Βουρνάζων και σε άλλες κεντρικές οδούς…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey