Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς

29/04/2015 - 16:38

 Καλούμε τα Α’θμια Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία να στηρίξουν την απεργία της Πρωτομαγιάς και να τιμήσουν τους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, που διεκδίκησαν και με το αίμα τους υπέγραψαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1889 και που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παραβιάζονται και καταργούνται, χωρίς προσχήματα, από κυβερνήσεις – ΕΕ - εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο.

Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου παλέψαμε και παλεύουμε ώστε τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας να ζουν ανθρώπινα, ειδικά μέσα στην κρίση όπου, με μια σειρά μέτρων, οι ζωές μας έχουν χειροτερεύσει απότομα μαζί με τη ζωή των οικογενειών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Το λίγο αυτό διάστημα μετά τις εκλογές, δικαιολογημένα, πολλοί συνάδελφοι, στην τραγική θέση που βρίσκονται, είχαν και έχουν προσμονή και ελπίδες ότι ίσως κάτι αλλάξει προς το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα άλλα καταμαρτυρούν 3 περίπου μήνες μετά, όπου όλα τα προβλήματα είναι παρόντα: Τα ΚΕΠΑ συνεχίζουν το «έργο» τους, πετσοκόβοντας ποσοστά και επιδόματα (στη Λήμνο αναγκάζονται να ταξιδεύουν και πάλι ως τη Μυτιλήνη, στη Σάμο μείωσαν πρόσφατα ποσοστά σε τυφλούς). Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα, οι ιδιωτικές εταιρίες στο φάρμακο και τη διάγνωση κάνουν «χρυσές δουλειές». Η ανεργία και τα χαράτσια καλά κρατούν. Η ειδική αγωγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση κρίσιμη. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά. Έβαλαν χέρι και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων και το ονόμασαν κομψά «εσωτερικό δανεισμό».

Τα Σωματεία μας πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα, να μην παραπλανηθούν, να μη γίνουν «ουρά» αυτής της πολιτικής, που απλώς «αλλάζει ο Μανωλιός».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Προετοιμαζόμαστε και παλεύουμε, με βάση τις ανάγκες μας, χωρίς βήμα πίσω για:

Κατάργηση μνημονίων – εφαρμοστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας για όλους τους Ελληνες και αλλοδαπούς, καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται: (προληπτικές εξετάσεις, προγεννητικός έλεγχος, προστασία σε χώρους δουλειάς).

Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.

Κατάργηση όλων των χαρατσιών στα ΑμεΑ (ΕΝΦΙΑ, νερό, Δήμος κλπ).

Να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για αναπηρικές συντάξεις και ΑΜΕΑ - Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ – άμεση επαναφορά των κομμένων ποσοστών κι επιδομάτων. Επιδόματα και συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Χορήγηση ποσοστού αναπηρίας εφόρου ζωής σε ανίατες και χρόνιες παθήσεις.

Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων των οικογενειών μας στο προ των περικοπών επίπεδο.

Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων Α.μεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, προσαρμοσμένη στις δυνατότητες και ανάγκες του καθενός.

Να φοιτά κάθε παιδί ΑμεΑ στο κατάλληλο γι' αυτό σχολείο. Υποχρεωτική φοίτηση στη δημόσια εκπαίδευση με πλήρη στελέχωσή της, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μονιμοποίηση και πρόσληψη εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού. Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για επιδότηση των ΜΚΟ που ωθούν στις ιδιωτικοποιήσεις τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης - παρέμβασης, αλλά και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

Για τα νησιά μας:

Καθημερινά, ασφαλή δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι με σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, δραστική μείωση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, φαντάροι).

Στελέχωση και αναβάθμιση με σταθερό και μόνιμο προσωπικό των υφιστάμενων δομών κοινωνικής υποστήριξης της Περιφέρειάς μας για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, αλλά και δημιουργία νέων (Σ.Υ.Δ. για άτομα με αυτισμό, Κέντρα Διημέρευσης, προστατευμένα παραγωγικά εργαστήρια).

Άμεση στελέχωση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στα νησιά.

Ακύρωση των αποφάσεων συγχώνευσης των νοσοκομείων Ικαρίας - Σάμου και Λήμνου - Μυτιλήνης.

 Καλούμε τα Α’θμια Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία να στηρίξουν την απεργία της Πρωτομαγιάς και να τιμήσουν τους αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, που διεκδίκησαν και με το αίμα τους υπέγραψαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1889 και που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παραβιάζονται και καταργούνται, χωρίς προσχήματα, από κυβερνήσεις – ΕΕ - εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey