Καθάρισαν τη Λέσβο στα πλαίσια της πανελλαδικής εθελοντικής δράσης «Let's do it Greece»

Και η Μυτιλήνη… did it!

29/04/2015 - 15:18

Πολλές δεκάδες εθελοντές απ’ όλη τη Λέσβο έσπευσαν το Σαββατοκύριακο, ανέβασαν τα μανίκια και… καθάρισαν.

Πολλές δεκάδες εθελοντές απ’ όλη τη Λέσβο έσπευσαν το Σαββατοκύριακο, ανέβασαν τα μανίκια και… καθάρισαν.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής εθελοντικής δράσης «Let's do it Greece» που συντόνισε στη Λέσβο ο Δήμος Λέσβου, εθελοντικές οργανώσεις συμμετείχαν στην πανελλήνια αυτή δράση με στόχο να γίνει η Ελλάδα πιο καθαρή.

Συγκεκριμένα στη δράση συμμετείχαν: Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης και Παράρτημα Καλλονής, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, οι κάτοικοι του Μεσοτόπου, ο σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών «ο Χρούσος», το Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω Σχολείου, το Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου, το Γυμνάσιο Γέρας, το 2ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλλονής, ο Λιμενικός Σταθμός Σκάλας Καλλονής, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο σύλλογος Ερεσιωτών «Φανίας», ο σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων «Θεόφραστος», ο Ιππικός Σύλλογος Ερεσού «Άγιος Γεώργιος», ο σύλλογος Αλιέων, το προσωπικό «Nielson - Aeolian Village», ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Ερεσού, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ερεσού, ο Αθλητικός Σύλλογος «Αετός» και οι μαθητές των Σχολείων της Ερεσού και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Ερεσού.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε και του χρόνου σε αυτή την Πανελλήνια εθελοντική δράση με ακόμη περισσότερους εθελοντές και εθελοντικές ομάδες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνά Ιωσηφέλλη, ευχαριστώντας θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην Πανελλήνια δράση.

Στη Νεάπολη
Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στην περιοχή της Νεάπολης πραγματοποίησε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Λέσβου.

Πλαστικά μπουκάλια, μπάζα, ρούχα, μαξιλάρια, βάρκες, ακόμη και στρώματα βρήκε στην συγκεκριμένη παραλία η αντιπροσωπεία του τοπικού συμβουλίου νέων του δήμου.

Και στην Πέτρα
Επίσης με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας και του Τοπικού Συμβουλίου Πέτρας πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός παραλίας από την πλατεία ως το Καβάκι και στο Αυλάκι.

Συμμετείχαν ενεργά στη δράση η ομάδα εθελοντών της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας, ο σύλλογος Γονέων Δημοτικού, ο Θεατρικός Ομιλος, ο τοπικός σύλλογος Taekwondo, o σύλλογος «Αχιλλέας», η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και πολίτες.

 

Ευχαριστίες στους εθελοντές
Με ανακοίνωσή του χθες ο Δήμος Λέσβου ευχαριστεί το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών, το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς και όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων, τους οποίους διέσωσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μετέφεραν στο νησί μας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Επίσης σημειώνεται στην ανακοίνωση «θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για την συγκέντρωση ρούχων, παπουτσιών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς».

Όπως σημειώνεται, οι εθελοντές «προσέφεραν τα μέγιστα για την ανακούφιση των μεταναστών και απέδειξαν για ακόμα μια φορά τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey