Άτομα με Ειδικές Ανάγκες προς Δρίτσα

Νησιωτική πολιτική για τους ανάπηρους

21/04/2015 - 14:02

Η Συνομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με υπόμνημά του προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον αρμόδιο υπουργό Θ. Δρίτσα αναφέρεται στην ανάγκη θέσπισης νησιωτικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρίες.

Η Συνομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με υπόμνημά του προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον αρμόδιο υπουργό Θ. Δρίτσα αναφέρεται στην ανάγκη θέσπισης νησιωτικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρίες.

Όπως σημειώνεται, η απουσία νησιωτικής πολιτικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία δεν πλήττει μόνο τους ανάπηρους της νησιωτικής Ελλάδας αλλά απωθεί και μια μεγάλη ομάδα καταναλωτών του εθνικού τουριστικού προϊόντος, τους καταναλωτές με αναπηρία (σήμερα εκτιμώνται σε 80.000.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση).

Και γενικότερα τους καταναλωτές με προβλήματα παρόμοια με τα άτομα με αναπηρία (π.χ. ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οικογένειες με παιδιά σε καρότσι κ.λπ.), στερώντας έτσι την τοπική οικονομία από σημαντικά έσοδα.

«Ανάγκη στήριξης»
«Είναι γνωστό ότι οι πολίτες με αναπηρία εξακολουθούν -ιδιαίτερα στην περιφέρεια και ακόμη περισσότερο στις νησιωτικές περιοχές- να βιώνουν αξεπέραστα εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή που συχνά τους οδηγούν στο περιθώριο και τον αποκλεισμό» αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ακόμη: «Θέματα προσβασιμότητας υποδομών και υπηρεσιών, πρόσβασης στις τοπικές και υπερτοπικές μεταφορές, στις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, στις υποδομές αναψυχής, εκπαίδευσης, υγείας κ.λπ. δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία για τους κατοίκους με αναπηρία της νησιωτικής χώρας.

Ακόμη και αν λυθούν τα ανωτέρω, επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων ανακούφισης των ατόμων με αναπηρία, που αποτελούν μία από τις πλέον ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και βιώνουν εντονότερα από τον καθένα τις επιπτώσεις της σημερινής οικονομικής κρίσης, αναγκαζόμενοι μάλιστα να ταξιδεύουν με τα επιβατικά πλοία για λόγους υγείας, οι οποίοι επιβάλλουν τις συχνές μετακινήσεις τους προς και από τα μεγάλα αστικά κέντρα με τις αντίστοιχες υποδομές που δυστυχώς δε διαθέτει η νησιωτική χώρα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey