Μετά την ανακοίνωση απόκτησης της Πανελλήνιας Τράπεζας

Δεκατρία δίκτυα έχει εξαγοράσει η Τράπεζα Πειραιώς

19/04/2015 - 02:16

Ένα ακόμη τραπεζικό brand name, αυτό της Πανελλήνιας Τράπεζας, ολοκλήρωσε την ιστορική του πορεία στην εγχώρια τραπεζική αγορά, καθώς το «υγιές» τμήμα της Τράπεζας, απορροφάται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ένα ακόμη τραπεζικό brand name, αυτό της Πανελλήνιας Τράπεζας, ολοκλήρωσε την ιστορική του πορεία στην εγχώρια τραπεζική αγορά, καθώς το «υγιές» τμήμα της Τράπεζας, απορροφάται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Συνολικά 13 τραπεζικά δίκτυα τραπεζών, ελληνικά και ξένα που δραστηριοποιήθηκαν στην χώρα μας στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας εξαγοράστηκαν και στην πορεία απορροφήθηκαν και συγχωνεύθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μαζί με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στο εξωτερικό η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει πάνω από 20 παρόμοιες συναλλαγές στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών.

Εξαγορές και συγχωνεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα

Το 1998 η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απορρόφηση των εργασιών της Chase Manhattan στην Ελλάδα, στην εξαγορά της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης και της μικρής εξειδικευμένης Τράπεζας Credit Lyonnais Hellas, ενώ στις αρχές του 1999 στην απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Χίου και στην απορρόφηση των εργασιών της National Westminster Bank PLC στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 2000 πραγματοποίησε την ενοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, μέσω της απορρόφησης των εμπορικών Τραπεζών Μακεδονίας-Θράκης και Χίου.

To 2002 η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της ΕΤΒΑ bank, ενώ η απορρόφησή της ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2003.

Το 2012, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το "υγιές" τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού) και τη Γενική Τράπεζα.

Το Μάρτιο του 2013, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τις τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας.

Τον Ιούνιο 2013, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τη Millennium Bank Ελλάδας.

Σήμερα η Τράπεζα έχει ήδη ενσωματώσει πλήρως στα συστήματά της, την πρώην ATE bank και τις εγχώριες δραστηριότητες των δικτύων της Τράπεζας Κύπρου, CPB, Ελληνικής Τράπεζας, και Millennium Bank Ελλάδας και της Γενικής Τράπεζας.

Απορρόφηση Πανελλήνιας Τράπεζας

Την Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την απόκτηση του "υγιούς" τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας, μετά από ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 το δίκτυο της Πανελλήνιας Τράπεζας λειτουργεί υπό την πλήρη ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς και όλες οι συναλλαγές των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας συνεχίζουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμία διακοπή. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Πανελλήνια Τράπεζα προς συνεταιριστικές τράπεζες.

Τα "υγιή" τμήματα των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας που αποκτώνται από την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν στην προσδιορισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος περίμετρο και περιλαμβάνουν (στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2014):

* 645 εκατ. ευρώ παθητικού, εκ των οποίων 574 εκατ. ευρώ καταθέσεις πελατών

* 372 εκατ. ενεργητικού, εκ των οποίων 280 εκατ. ευρώ δάνεια μετά από προβλέψεις

* 26 καταστήματα και 163 εργαζόμενους

Η διαφορά των 273 εκατ. ευρώ μεταξύ της προσωρινώς αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα καλυφθεί πλήρως σε μετρητά από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.

Πηγή:ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέκος Λιδωρίκης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey