Ερώτηση του ΚΚΕ

Για την πρωτοβάθμια υγεία στη Λέσβο

18/04/2015 - 00:20

Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κι άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια υγεία της Λέσβου.

Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κι άλλοι δύο βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια υγεία της Λέσβου.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση αναφέρεται: «Η κατάσταση τόσο στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Μυτιλήνης) όσο και στα 4 Κέντρα Υγείας του νησιού είναι τραγική. Αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των δημόσιων δομών Υγείας με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».

Στην ερώτηση γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, το οποίο σήμερα διαθέτει μόλις πέντε γιατρούς από τους 40 που υπηρετούσαν σε αυτό. Επίσης τονίζεται πως από τις 15 Μαρτίου δε λειτουργεί η απογευματινή βάρδια.

Ελλείψεις στα Κ.Υ.
Αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν για την κατάσταση που επικρατεί στα τέσσερα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της Λέσβου και συγκεκριμένα για τις ελλείψεις σε ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρα και υλικοτεχνική υποδομή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν την ανάγκη πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού και διοικητικό) ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και εύρυθμη λειτουργία τόσο του ΠΕΔΥ όσο και των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρών της Λέσβου για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υπηρεσιών υγείας των κατοίκων του νησιού.

Επίσης ζητούν να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για τεχνολογικό εξοπλισμό, φάρμακα, υγειονομικό και άλλο αναλώσιμο υλικό για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Τέλος θεωρεί απαραίτητο να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας με τα απαραίτητα ασθενοφόρα στελεχωμένα με το αντίστοιχο αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλύπτονται έγκαιρα και σωστά οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

 

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους ναυτικούς

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για τους απλήρωτους ναυτικούς και ζητά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους ναυτικούς της ΝΕΛ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι 500 από αυτούς είναι απλήρωτοι και τονίζεται πως 11 πλοία της εταιρείας είναι ακινητοποιημένα.
Ακόμη τονίζεται πως για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι απομονωμένα και η διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά ως τη Λήμνο με το «Νήσος Μύκονος» ανέρχεται σε 22,5 ώρες.

Παράλληλα το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις ακτοπλοϊκές για τα δρομολόγια που πραγματοποιούν στις άγονες γραμμές. Τέλος τονίζεται πως «όσο τα πλοία είναι στα χέρια των εφοπλιστών, όσο η ανάπτυξη της Οικονομίας και της Ναυτιλίας έχουν κριτήριο το κέρδος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των αγροτών, των "αυτοαπασχολούμενων" ΕΒΕ στα νησιά και γενικότερα.

Τα προβλήματα θα οξύνονται, θα χειροτερεύει η κατάστασή τους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey