«Μάχη» χθες του Λιμενικού Σώματος για την περισυλλογή ναυαγών

Έσωσαν 44 πρόσφυγες

17/04/2015 - 23:42

Από του Χάρου τα δόντια γλύτωσε χθες πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος 44 μετανάστες και πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Σύροι μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά.

Από του Χάρου τα δόντια γλύτωσε χθες πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος 44 μετανάστες και πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Σύροι μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά.

Νωρίς το πρωί το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανοικτά της Μυτιλήνης άρχισε να βάζει νερά και υπήρχε κίνδυνος άμεσης βύθισης. Κάποιος από τους επιβαίνοντες επικοινώνησε με τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης, το γνωστό 112, και αμέσως ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα την περισυλλογή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διάσωση του συνόλου των επιβαινόντων, μεταναστών και προσφύγων.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ότι τρία από τα παιδιά αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Μαζί με έναν 48χρονο, ο οποίος βρισκόταν λίγο πριν από διαβητικό σοκ, αφού επί μια εβδομάδα τουλάχιστον δε λάμβανε τα φάρμακά του, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου όλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ας σημειωθεί ότι παράλληλα με το παραπάνω περιστατικό, από μεριάς της Τουρκικής ακτοφυλακής υπήρξε διαχείριση ανάλογου περιστατικού με σκάφος στο οποίο επέβαιναν περί τους 30 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το τελευταίο, όπως διαπιστώθηκε από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος που έσπευσε προς βοήθειά τους, βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey