Πάσχα στη Σμύρνη

16/04/2015 - 23:44

Μεγάλη προβολή δόθηκε φέτος από τα ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ στον λαμπρό εορτασμό του Πάσχα στη Σμύρνη.

Μεγάλη προβολή δόθηκε φέτος από τα ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ στον λαμπρό εορτασμό του Πάσχα στη Σμύρνη.

Οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας τελέστηκαν στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής, ενώ ο Επιτάφιος και η Ανάσταση στον πρόσφατα ανακαινισθέντα ναό του Αγίου Βουκόλου, όπου είχε να γιορτασθεί Πάσχα απ το 1922!

Ο συντοπίτης μας αρχιμανδρίτης Κύριλλος είχε προετοιμάσει κάθε λεπτομέρεια και προκάλεσε τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον όχι μόνο των λιγοστών ελληνορθόδοξων της Σμύρνης αλλά και πιστών κατοίκων της μεγαλούπολης από άλλα δόγματα.
Ακόμη στις 11 το πρωί της Κυριακής τελέστηκε στην Αγία Φωτεινή και ο Εσπερινός της Αγάπης - Δευτερανάσταση.

Οι ύμνοι ψάλθηκαν ελληνικά και ρωσικά. Η ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε στα ελληνικά αλλά και στην αρχαία ομηρική γλώσσα από τον π. Κύριλλο, στα ιταλικά από τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα π. Μαξιμιλιανό, ενώ στα ρωσικά, τουρκικά και αγγλικά από λαϊκούς.

Ο Εσπερινός έληξε με την περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του ναού. Επιστέγασμα της γιορτής ήταν το πλούσιο σε εδέσματα υπαίθριο πασχαλινό τραπέζι, με οβελίες, γεωργιανό κεσκέκ και άλλα καλούδια σε χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Πολιτιστικού κέντρου «Αχμέτ Πρίστινα» - που διατέθηκε ευγενώς απ’ το Δήμο Σμύρνης.

Ακόμη τη Λαμπροδευτέρα λειτούργησε ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιτζέ, ενώ τη Λαμπροτρίτη, στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, τελέστηκε η θεία λειτουργία στα ρωσικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey