Παράταση στις αιτήσεις των κτηνοτρόφων

07/04/2015 - 16:55

Αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανέτρεψε όσα είχε ανακοινώσει μερικές μέρες νωρίτερα για τις αιτήσεις επιδότησης των κτηνοτρόφων.

Αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανέτρεψε όσα είχε ανακοινώσει μερικές μέρες νωρίτερα για τις αιτήσεις επιδότησης των κτηνοτρόφων.

Καταρχήν δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων από τις 17 στις 24 Απριλίου. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως η  υποβολή των δικαιολογητικών των βοσκοτόπων θα γίνει σε χρόνο και τρόπο που θα προσδιορίσει νέα εγκύκλιος του οργανισμού.  

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν άμεσα οι κτηνοτρόφοι είναι:
1. Δήλωση ζωικού κεφαλαίου, υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης

2. Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.

Εν τω μεταξύ χθες Δευτέρα το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου με ανακοίνωση του αντέδρασε στην αρχική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Θεωρεί αδύνατη την υποβολή των αιτήσεων ως τις 17 Απριλίου και παράλληλα αναφέρει πως ο μεγάλος αριθμός των δικαιούχων και η πληθώρα στοιχείων που απαιτούνται για την σύνταξη των φακέλων των δικαιολογητικών από τους μελετητές, και αφετέρου οι βεβαιώσεις από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες, (Δασική, ΥΠΑΠΕΝ) συνηγορούν στο γεγονός ότι θα πρέπει να δοθεί μια εύλογη παράταση, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα υποστηρίζει πως η συνήθης πρακτική να χρησιμοποιούνται GPS χειρός για την σκαριφηματική αποτύπωση οδηγεί σε νομοτελειακά σφάλματα, λόγω μεγάλης απόκλισης συντεταγμένων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey