Εκδήλωση στη Λήμνο από τους «Λημνιούς εν δράσει»

Επαγγελματικός προσανατολισμός

07/04/2015 - 13:56

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσαν οι «Λημνιοί εν δράσει» στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσαν οι «Λημνιοί εν δράσει» στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Σκοπός της δράσης, η ενημέρωση των μαθητών του νησιού για το περίπλοκο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το αντικείμενο σπουδών των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Παν. Αιγαίου που εδρεύει στη Λήμνο, Κων/νος Γκεζέπης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες που παρέχει το εν λόγω τμήμα αλλά και σε λεπτομέρειες της φοιτητικής ζωής στη Λήμνο.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές του συλλόγου Φωτεινή Ποριάζη και Νότης Καραθύμιος, Λημνιοί φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες, τις εμπειρίες τους από τη φοίτηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακολούθησε η τρίωρη περίπου εισήγηση του Νικόλαου Φόρου, Συμβούλου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας Orientum που παρουσίασε το νέο τύπο Λυκείου, τις δυνατότητες των τμημάτων και με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρηματικών δράσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Φόρο να απαντά σε πλήθος ερωτήσεων.
Ας σημειωθεί ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο Σύλλογος Αποδήμων Λημνιών και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει» θα κληρώσει ενώπιον συμβολαιογράφου τρεις τυχερούς από τη λίστα συμμετεχόντων της εκδήλωσης που θα παραλάβουν υποτροφίες φοίτησης σε μεγάλο ιδιωτικό ΙΕΚ με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 75 ειδικότητες σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey