Ρατσιστική παραπληροφόρηση

28/03/2015 - 14:27

Στη ιστοσελίδα www. Lesvospost.com αναρτήθηκε χθες καταγγελία για περιστατικό κατά τον απόπλου του πλοίου «Αριάδνη» σύμφωνα με την οποία αναγνώστης της ιστοσελίδας είδε μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο να κατεβάζουν την Ελληνική σημαία από την πρύμνη του πλοίου και να την πετάνε. Ο αναγνώστης κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό.

Στην ιστοσελίδα www.Lesvospost.com αναρτήθηκε χθες καταγγελία για  το περιστατικό κατά του απόπλου του πλοίου «Αριάδνη», σύμφωνα με την οποία αναγνώστης της ιστοσελίδας είδε μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από την πρύμνη του πλοίου και να την πετάνε. Ο αναγνώστης, σύμφωνα με την καταγγελία, ανέφερε το περιστατικό στο λιμενικό.

Λίγη ώρα αργότερα η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής υιοθετώντας το δημοσίευμα ανέφερε πως επικοινώνησε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, από το οποίο ο γραμματέας της Βαρθολομαίος Τριανταφυλλίδης ενημερώθηκε πως την σημαία δεν την κατέβασαν μετανάστες αλλά μέλη του πληρώματος.

Θαυμάζοντας τον καταγγέλλοντα για την εξαιρετική του όραση, αφού μπόρεσε και διέκρινε πως ήταν μετανάστες αυτοί που κατέβασαν τη σημαία σε πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι απευθυνθήκαμε στο λιμεναρχείο και στον πλοίαρχο του «Αριάδνη» για να ενημερωθούμε για το περιστατικό.

Ο λιμενάρχης Εμμανουήλ Μαργωμένος κατηγορηματικά μας διαβεβαίωσε πως η σημαία κατέβηκε από μέλη του πληρώματος και δεν υπήρξε κανένα περιστατικό, όπως αυτό που καταγγέλθηκε. Μάλιστα στο πλοίο βρισκόταν και αξιωματικός του λιμενικού, ο οποίος και ο ίδιος βεβαιώνει πως δεν υπήρξε περιστατικό με μετανάστες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αξιωματικό του πλοίου «Αριάδνη», ο οποίος ήταν στην πλώρη την στιγμή του απόπλου, δήλωσε: «Ήμουν μπροστά και όπως κάνουμε μετά από κάθε απόπλου κατεβάσαμε τη σημαία, προκειμένου να μη σκιστεί από τον αέρα. Όλα τα πλοία ακολουθούν την ίδια πρακτική και υψώνουν τις σημαίες μόνο κατά τις προβλεπόμενες ώρες και όταν βρίσκονται σε λιμάνι». Σε ερώτησή μας ο συγκεκριμένος αξιωματικός απάντησε πως τον τελευταίο καιρό σε κάθε δρομολόγιο ταξιδεύουν εκατοντάδες μετανάστες με το «Αριάδνη» χωρίς να έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.  Τα σχόλια δικά σας.

Αν λοιπόν κάποιοι επιμένουν να βλέπουν μετανάστες που κατεβάζουν σημαίες, γιατί έτσι θέλουν, ας συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την ιστοσελίδα που αναπαράγει μια τέτοια καταγγελία χωρίς να την έχει διασταυρώσει και τη στιγμή που στη Λέσβο γίνεται μια υπερπροσπάθεια από φορείς και πολίτες για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος. Το γεγονός και μόνο πως η Χρυσή Αυγή έσπευσε να υιοθετήσει και να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει πολλά και για την καταγγελία, αλλά και για τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος. Αν βέβαια συντρέχουν και ποινικά αδικήματα, όπως η διάδοση μηνυμάτων ρατσιστικού περιεχομένου, αυτό θα το κρίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Η.Μ.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey