×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Επιβράβευση από το Δήμο Λέσβου της δασκάλας Αθηνάς Πολυχρόνη και των παιδιών της Γ΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Άντισσας για το βίντεο ενάντια στο bullying

Όταν η προσπάθεια δικαιώνεται…

27/03/2015 - 15:24

Μια δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Άντισσας και τη δασκάλα τους Αθηνά Πολυχρόνη υιοθετήθηκε από τη «Unicef Greece», διαδόθηκε με πολλή αγάπη από τους χρήστες του διαδικτύου και σήμερα τιμάται από το Δήμο Λέσβου στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Άντισσας και τη δασκάλα τους Αθηνά Πολυχρόνη υιοθετήθηκε από τη «Unicef Greece», διαδόθηκε με πολλή αγάπη από τους χρήστες του διαδικτύου και σήμερα τιμάται από το Δήμο Λέσβου στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος είναι για το βίντεο «Μη φοβάσαι, μίλα σε κάποιον…», που έφτιαξαν οι μαθητές με την καθοδήγηση της δασκάλας τους και έδωσαν στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο του εορτασμού της μέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Το πρόγραμμα φτιάχτηκε στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος που υλοποιείται στην τάξη και το οποίο ονομάζεται «Δικαιούμαι την αποδοχή μέσα από τη διαφορετικότητά μου!» Στόχος είναι να περιορισθούν τα κρούσματα βίας και τα αποτελέσματά τους. Κι αυτό επιτυγχάνεται, λέει η δασκάλα Αθηνά Πολυχρόνη, «αν πρώτα να μάθουμε να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε ό,τι μπορεί να μοιάζει διαφορετικό σε εμάς!»
Το βίντεο σύντομα μεταδόθηκε παντού από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου και κάπως έτσι έφτασε και στη «Unicef Greece», η οποία το υιοθέτησε, ανεβάζοντάς το στα προφίλ της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα, ήρθε η ώρα της μετάδοσης του γεγονότος από τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και από τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας, σε απόδειξη αυτού που λέει η κ. Πολυχρόνη: «Η αλλαγή θα έρθει μέσα από την κοινή προσπάθεια και συνεργασία!»

Τι λέει
Τι λέει όμως το βίντεο των παιδιών; «Μη φοβάσαι... μίλα σε κάποιον!» λένε στο σχετικό βίντεό τους οι μαθήτριες και οι μαθητές στην πανθομολογούμενα αξιέπαινη δράση του σχολείου τους ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.
«Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι η άσκηση σωματικής και ψυχικής βίας μεταξύ μαθητών. Στο σχολείο μπορεί να παρουσιάζονται περιστατικά... συμπλοκών ή εκφοβισμού από άλλους μαθητές. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι πιο συχνά λεκτικός -προσβολές ή βρισιές-, αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει και η άσκηση σωματικής βίας.
Ποιος είναι πιθανό να πέσει θύμα βίας στο σχολείο;
Η βία στα σχολεία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορεί να τα χτυπήσουν ή να ασκηθούν σ’ αυτά άλλες μορφές βίας.
Ο σχολικός εκφοβισμός και οι ταπεινώσεις και οι ύβρεις είναι προβλήματα που επηρεάζουν αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά και οι νέοι μπορεί να διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο βίας στο σχολείο αν έχουν κάποια αναπηρία, αν ανήκουν σε διαφορετική εθνοτική ή θρησκευτική ομάδα, λόγω της εμφάνισής τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» λέει η «Unicef Greece», παρουσιάζοντας το βίντεο των παιδιών της Άντισσας.
Γιατί τώρα έγιναν όλα αυτά; «Θελήσαμε να εξαπλωθεί αυτή η μικρή ενδοσχολική δράση, που απώτερο σκοπό έχει να διαδώσει το μήνυμα κατά της σιωπής και του σχολικού εκφοβισμού! Με τη δραματοποίηση αυτών των κακών πρακτικών, θελήσαμε να συνειδητοποιήσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και ύστερα να διαδώσουμε τη σημασία της αποφυγής τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες παίρνουν πολλοί δάσκαλοι, είτε αυτές γίνονται γνωστές είτε όχι. Προσπαθούμε όλοι καθημερινά για το καλό των παιδιών και έχουμε ανάγκη τη συμπαράσταση των γονιών και όλης της κοινωνίας για να έχουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουμε! Σύμμαχοι όλοι για το καλό των παιδιών! Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».
Δεδομένων όλων των παραπάνω, ο Δήμος Λέσβου πραγματικά είναι αξιέπαινος, γιατί έσπευσε να επιβραβεύσει τους μαθητές και τη δασκάλα τους. «Αρχικά», λέει η κ. Αθηνά Πολυχρόνη πληροφορούμενη την ενέργεια του Δήμου, «εκπροσωπώντας τους μικρούς μου και αγαπημένους μου μαθητές, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό και το δημοτικό συμβούλιο για την απόφασή τους να βραβεύσουν τα παιδιά. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!»
Ας σημειωθεί ότι οι ίδιοι μαθητές τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν φτιάξει ένα ακόμα βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών.


Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey