Στην ηγεσία του Υπουργείου ο σχετικός φάκελος

Στοιχεία για το φακελάκι σε μαιευτήρα

27/03/2015 - 14:46

Καταπέλτης το πρώτο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά την υπόθεση δωροδοκίας μαιευτήρα του νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτουν πως ο συγκεκριμένος γιατρός πιθανόν να βρεθεί κατηγορούμενος και για άλλα αδικήματα.

Καταπέλτης το πρώτο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά την υπόθεση δωροδοκίας μαιευτήρα του νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτουν πως ο συγκεκριμένος γιατρός πιθανόν να βρεθεί κατηγορούμενος και για άλλα αδικήματα. Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε να συνεχισθεί η ΕΔΕ για να διερευνηθούν αν όντως προκύπτουν κι άλλα ζητήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Γιώργος Ξανθός ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθεί αν θα τεθεί σε αργία ο συγκεκριμένος γιατρός.

Το πρώτο πόρισμα της ΕΔΕ που αφορά τη γνωστή υπόθεση δωροδοκίας μαιευτήρα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης απασχόλησε χθες το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ο κατηγορούμενος γιατρός κατέθεσε τη δική του εκδοχή, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας ΕΔΕ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η κατάθεση του κατηγορούμενου γιατρού, ενώ αναμενόταν να σημάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και χθες το διοικητικό συμβούλιο να έχει το πόρισμα, ανέδειξε μια σειρά από άλλα ζητήματα προς διερεύνηση. Έτσι, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν τη συνέχισή της.

Επείγουσα

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό είχε τη μορφή του κατεπείγοντος και είχε διαταχθεί στις 3 Μαρτίου από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Το πόρισμα της ΕΔΕ μέσω της διοίκησης του νοσοκομείου θα προσκομιστεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Πειραιώς και νήσων, όργανο το οποίο θα αποφασίσει για το αν και ποια πειθαρχική ποινή θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Εντωμεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Γιώργος Ξανθός ζήτησε το φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί σε αργία ο συγκεκριμένος γιατρός. Το δικαίωμα αυτό το διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός υγείας για υπαλλήλους οι οποίοι διώκονται ποινικά για κάποιο αδίκημα. Να σημειωθεί πως από τις 3 του Μάρτη, με απόφαση της διοίκησης, ο μαιευτήρας βρίσκεται σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του.

Εξάλλου, στις 30 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η δίκη του γιατρού στην εξ αναβολής εκδίκαση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey