Δέκα ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την απόκτηση της ειδικής κάρτας διέλευσης στον πεζόδρομο

50 οι αιτήσεις για την Ερμού…

20/03/2015 - 14:18

Περίπου 10 ημέρες απομένουν μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την απόκτηση της ειδικής κάρτας διέλευσης στον πεζόδρομο της Ερμού από τους πολίτες που αποδεδειγμένα διαμένουν στο ιστορικό κέντρο ή διατηρούν κατάστημα επί της οδού.

Περίπου 10 ημέρες απομένουν μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την απόκτηση της ειδικής κάρτας διέλευσης στον πεζόδρομο της Ερμού από τους πολίτες που αποδεδειγμένα διαμένουν στο ιστορικό κέντρο ή διατηρούν κατάστημα επί της οδού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 50 ακριβώς αιτήσεις, αριθμός που αναγνωρίζεται σε πρώτη φάση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ως… «φυσιολογικός».

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικές κάρτες διέλευσης αποτελούν τη βασική προϋπόθεση, προκειμένου να εφαρμοστεί η πραγματική πεζοδρόμηση της Ερμού και όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας από τον αριθμό των αιτήσεων, που θα υποβληθούν, θα διαφανεί και η πραγματική διάθεση των πολιτών να συμμορφωθούν με τις νέες ρυθμίσεις.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους πολίτες, για να αποκτήσουν δικαίωμα εισόδου με τα οχήματά τους στην Ερμού τις ώρες που δε θα λειτουργεί η αγορά, ξεκίνησε από τις 20 Φεβρουαρίου.

Η προθεσμία αυτής, ως γνωστόν, λήγει στις 31 Μαρτίου, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εκτιμά βάσει των στοιχείων που έχει για τον αριθμό των καταστημάτων αλλά και των κατοίκων γύρω από το δρόμο, πως οι αιτήσεις θα πρέπει να φτάσουν το πολύ τις 250 με 300.

Για την επιτυχία του μέτρου
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει 50 πολίτες, για να κάνουν τα χαρτιά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ερμού και δικαίωμα προσωρινής στάθμευσης, υπάρχει η πεποίθηση πως ο αριθμός αυτός θα επιτευχθεί.

Ωστόσο -αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί στην παρούσα φάση από επίσημα… χείλη- δεν κρύβουν στον δήμο, πως αν οι αιτήσεις υπερβούν τις 300, τότε το μέτρο θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, γιατί επί της ουσίας θα έχει απορριφθεί από τους ίδιους τους πολίτες…

«Μέχρι στιγμής, η ροή θα λέγαμε των αιτήσεων, είναι φυσιολογική. Βέβαια γνωρίζουμε πως οι Έλληνες είναι πάντα της τελευταίας στιγμής, οπότε αναμένουμε μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο της προθεσμίας, που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα, να αυξηθούν κατά πολύ οι αιτήσεις.

Εμείς έχουμε μια εικόνα του αριθμού των πολιτών που αντικειμενικά θα πρέπει να μπαίνουν στην Ερμού.

Ωστόσο περιμένουμε να αποτυπωθεί αυτός και στην πράξη, για να μπορούμε να δούμε το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα το μέτρο…», σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας.

Και η αστυνόμευση
Να σημειωθεί ότι για την περιφρούρηση της Ερμού, όταν θεωρητικά από τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει στην πράξη η εφαρμογή της πεζοδρόμησής της, η δημοτική αρχή έχει ήδη έλθει σε επαφή με την Αστυνομία, ζητώντας την αρωγή της ειδικά τις πρώτες ημέρες που θα λειτουργήσουν οι ειδικές κάρτες διέλευσης.

Μάλιστα για το ζήτημα της Ερμού, έκανε αναφορά και ο ίδιος ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός στην πρόσφατη συνάντησή του με τις αστυνομικές αρχές στο δημαρχείο και εξασφάλισε την βοήθειά τους.

Υπενθυμίζεται για τους δικαιούχους κάρτας εισόδου στην Ερμού, πως θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα που πράγματι θα αποδεικνύουν ότι διαμένουν γύρω από το ιστορικό κέντρο, ή ότι έχουν κατάστημα επί της οδού.

Ακολούθως στις κάρτες που θα εκδοθούν από το δήμο, θα αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος του κάθε περίοικου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey