Στους δρόμους βγήκε ο Γ. Κατζανός, για να συνετίσει εκείνους που εξακολουθούν να παρανομούν

Μάχη για την… αφισορύπανση!

20/03/2015 - 14:03

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να τοποθετηθούν τα νέα καλαίσθητα ταμπλό, μέσω των οποίων φιλοδοξεί η δημοτική αρχή να βάλει μία τάξη στο κέντρο της πόλης και να εκτονώσει την αισθητική κυρίως ρύπανση αυτής από τις εκατοντάδες αφίσες και κάθε λογής αναγγελίες.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να τοποθετηθούν τα νέα καλαίσθητα ταμπλό, μέσω των οποίων φιλοδοξεί η δημοτική αρχή να βάλει μία τάξη στο κέντρο της πόλης και να εκτονώσει την αισθητική κυρίως ρύπανση αυτής από τις εκατοντάδες αφίσες και κάθε λογής αναγγελίες.

Εν αναμονή των ταμπλό, όμως, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα έναν… ανένδοτο αγώνα απέναντι σε εκείνους που εξακολουθούν να παρανομούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός, ο οποίος έχει βάλει τελευταία στο στόχαστρό του, τις αναγγελίες γραφείων τελετών.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, δύσκολα κάποιοι θα αποφύγουν τα πρόστιμα.

Από την αρχή της εβδομάδας και δεδομένου ότι έφτασαν ήδη στο δήμο τα πρώτα ταμπλό που θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε συνοικίες, ξεκίνησε και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να καθαριστούν ξανά οι κάθε λογής επιφάνειες από αναγγελίες και αφίσες.

Προς απογοήτευσή τους όμως, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διαπιστώνουν πως οι κολώνες και οι τοίχοι, που καθαρίζουν, ως δια μαγείας μία ημέρα μετά… ξαναγεμίζουν, προκαλώντας την έκρηξη του αντιδημάρχου Γιώργου Κατζανού, ο οποίος μάλιστα βγήκε και ο ίδιος στους δρόμους για να συνετίσει τους παρανομούντες.

«Εξαρχής ζητήσαμε τη συνεργασία όλων, για να καθαρίσουμε την πόλη μας από αυτό το χάλι.

Εκείνοι λοιπόν που δε συμμορφώνονται, δε θα αποφύγουν τελικά το πρόστιμο που προβλέπεται, γιατί είναι κρίμα για την προσπάθεια που γίνεται…», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Κατζανός, που αντιμετωπίζει κυρίως πρόβλημα με τις αναγγελίες των γραφείων τελετών.

Και πρόστιμα
Τι πρόστιμα προβλέπονται για εκείνους που κολλάνε ό,τι θέλουν και όπου βρουν; Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος, το ποσό ξεκινά από 300 ευρώ και διαμορφώνεται ανάλογα με το εύρος της παρανομίας.

Ως γνωστόν όμως, η εντατική προσπάθεια να καθαριστεί η πόλη τελευταία γίνεται λόγω της επικείμενης εγκατάστασης των νέων ταμπλό, που θα φιλοξενούν οργανωμένα τις αναγγελίες, ειδικά των γραφείων τελετών.

Και παρά τη μικρή καθυστέρηση που προκλήθηκε, τα ταμπλό αυτά βρίσκονται στο δήμο και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εγκατασταθούν στα σημεία της πόλης που έχουν «χωροθετηθεί».

«Είμαστε έτοιμοι, ενδεχομένως και από αύριο να ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων ταμπλό και πιστεύω ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια.

Ωστόσο χρειαζόμαστε -και το λέω ξανά- τη βοήθεια των συμπολιτών μας, γιατί ακόμα δεν έχουμε βρει την ανταπόκριση που θα περιμέναμε…», είπε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey