Ο Ραφαήλ Ψυρούκης συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του

Στον κόσμο των μαθηματικών και… χωρίς φροντιστήριο!

12/03/2015 - 14:28

Για μία ακόμα φορά υπερήφανη έκανε τη Λέσβο ο μαθητής της Α΄ τάξης του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκης πετυχαίνοντας μία ακόμα διάκριση σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Για μία ακόμα φορά υπερήφανη έκανε τη Λέσβο ο μαθητής της Α΄ τάξης του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκης πετυχαίνοντας μία ακόμα διάκριση σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Αν και διαγωνίστηκε με παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις ο Μυτιληνιός μαθητής κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να καταταχθεί στους 27 νικητές του διαγωνισμού πανελλαδικά και πλέον ο στόχος του είναι η πρόκριση στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, που θα γίνει φέτος στη χώρα μας.

Η αγάπη για τα μαθηματικά και η συγκέντρωση στο στόχο είναι τα μυστικά της επιτυχίας του μας λέει ο Ραφαήλ, ο οποίος μάλιστα μας αποκαλύπτει πως δεν κάνει φροντιστήριο στα μαθηματικά.

Χαμογελαστός, ευδιάθετος και με σιγουριά για όσα λέει ήταν στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαμε μαζί του ο Ραφαήλ Ψυρούκης, μαθητής της Α΄ Λυκείου. Για δεύτερη φορά φέτος κατάφερε να διακριθεί στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», λαμβάνοντας Β΄ Έπαινο, ενώ διαγωνίστηκε με μαθητές κυρίως της Γ’ Λυκείου. Τη διάκριση αυτή είχε πετύχει και πέρυσι περνώντας από τους μαθηματικούς διαγωνισμούς «Θαλή» και «Ευκλείδη».

Στις αρχές του Απρίλη θα μεταβεί στην Αθήνα μαζί με τους υπόλοιπους 27 νικητές του διαγωνισμού για την προκριματική φάση της Βαλκανικής Ολυμπιάδας. Φέτος έχει βάλει στόχο και έχει προετοιμαστεί σκληρά, ώστε να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε να επιτύχει πέρυσι.

Συνολικά 12 μαθητές από την Ελλάδα θα πάρουν εισιτήριο για τη μαθηματική βαλκανιάδα το τελευταίο στάδιο πριν τον κορυφαίο θεσμό της Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Παντού άριστα!
Η μέχρι τώρα πορεία του Ραφαήλ μόνο ως αξιοθαύμαστη μπορεί να χαρακτηριστεί. Χωρίς καμιά βοήθεια από φροντιστήριο με καθαρά δική του προσπάθεια κι επιμονή κατάφερε για δύο συνεχόμενες χρονιές να διακριθεί μεταξύ των κορυφαίων μαθηματικών μυαλών ανάμεσα στους μαθητές όλης της χώρας.

Ταυτόχρονα είναι άριστος μαθητής και στα υπόλοιπα μαθήματα του σχολείου του με τον έλεγχο του να έχει παντού Άριστα 20.

«Τα μαθηματικά είναι ένας συναρπαστικός και ατελείωτος κόσμος. Η καθαρότητα της σκέψης, η διαδικασία της απόδειξης για το καθετί είναι κάτι που πραγματικά σε κάνει συνεχώς να εμβαθύνεις ακόμα πιο πολύ σε αυτά» μας απάντησε ο Ραφαήλ όταν τον ρωτήσαμε γιατί του αρέσουν τα μαθηματικά.

Όσο για το μυστικό του κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μαθηματικό πρόβλημα ο ίδιος χαμογελώντας είπε: «κάθε άσκηση ή πρόβλημα στα μαθηματικά το βλέπω σαν παιχνίδι. Ποτέ δεν κουράζομαι, είναι ένα είδος περιπέτειας.

Το κάθε στάδιο της διαδικασίας για τη λύση του προβλήματος είναι συναρπαστικό και φυσικά όταν ολοκληρώνεται, η ικανοποίηση που νιώθεις σε αποζημιώνει για τον όποιο κόπο σου».

Με κόπο!
Ο Ραφαήλ δεν είναι από τους μαθητές που διαβάζουν ατελείωτες ώρες. Ο ίδιος λέει πως τα καθημερινά του μαθήματα τα ολοκληρώνει μέσα σε δύο ώρες περίπου. Άλλες τόσες ώρες του απορροφούν αποκλειστικά τα μαθηματικά όμως.

«Μόλις γυρίσω από το σχολείο το πρώτο που κάνω καθημερινά είναι να διαβάσω πρώτα μαθηματικά και μετά τα υπόλοιπα μαθήματα μου. Δεν θεωρώ διάβασμα τα μαθηματικά. Είναι κάτι που το κάνω σαν διασκέδαση και πραγματικά δε με κουράζει» τονίζει ο Ραφαήλ. Φυσικά δε στερείται ούτε τις βόλτες και πολύ συχνά παίζει μπάλα με τους φίλους του.

Οι καθηγητές του και ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Σίμου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το Ραφαήλ.

Το πρώτο που επισήμανε ο βιολόγος Κατσιάνος Απόστολος είναι πως πρώτα και πάνω από όλα ο Ραφαήλ είναι ένα παιδί με ήθος. Για ένα σπάνιο και καλό χαρακτήρα έκανε λόγο και η Φιλόλογος Τζίνη Έφη, αναφέροντας πως πέρα από οξυδερκής είναι αρκετά μεθοδικός με τα μαθήματά του.

Φυσικά όλοι τους ευχήθηκαν στο Ραφαήλ καλή επιτυχία στην επομένη φάση του διαγωνισμού και να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους όλους μας. Το ίδιο φυσικά ευχόμαστε κι εμείς στο Ραφαήλ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey