Εικαστικό δρώμενο σύγχρονης τέχνης «αntαllαximα», στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Έκθεση της τέχνης που ενώνει…

04/03/2015 - 15:44

Τα εγκαίνια του εικαστικού δρωμένου σύγχρονης τέχνης «αntαllαximα», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού», έγιναν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στην πόλη της Μυτιλήνης.

Τα εγκαίνια του εικαστικού δρωμένου σύγχρονης τέχνης «αntαllαximα», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού», έγιναν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για δρώμενο μοντέρνας τέχνης, κατά το οποίο παρουσιάζονται στο κοινό σειρά εικαστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, με επίκεντρο το βιβλίο.

Συμμετοχές
Στο «αntαllαximα» συμμετέχουν με έργα τους 27 καλλιτέχνες, ενώ πραγματοποιούνται τρεις διαφορετικές εκθέσεις, η «Επί», η «Συν» και η «Σαν».

Ο τίτλος του δρωμένου βασίζεται στον όρο ανταλλάξιμα, δηλαδή στις ανταλλαγές πληθυσμού, περιουσιακών στοιχείων, αλλά και πολιτισμικών χαρακτηριστικών μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Για πρώτη φορά, σε μία μοναδική έκθεση, παρουσιάστηκαν στο χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη έργα γλυπτικής, ζωγραφικής, εικαστικού βιβλίου, performance, video art και όπως ειπώθηκε από τους επισκέπτες και τους καλλιτέχνες, το αποτέλεσμα ήταν εφάμιλλο της Biennale της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

«Η έκθεση δε διαιρεί και δεν αφαιρεί, μόνο προσθέτει με το “Συν” και πολλαπλασιάζει με το “Επί” για τον πολιτισμό και για το όφελος που μπορεί να προκύψει μέσα από την εξαιρετική ιδέα της ανταλλαγής», σημείωσε μιλώντας στο «Ε» η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ με αφορμή την εγκατάσταση της εικαστικού Μαρίας Τσάγκαρη «The New Green», η κ. Καλογήρου είπε ότι «το μπλε χρώμα που πραγματεύεται το έργο της, είναι το χρώμα του Αιγαίου που ενώνει την κουλτούρα των Ελλήνων και των Τούρκων, κάτι στο οποίο επενδύει η Περιφέρεια με την “αntαllαximα”».

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 12 Απριλίου, λειτουργεί δε καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τις Κυριακές λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, στο χώρο της έκθεσης πραγματοποιούνται σεμινάρια εικαστικού βιβλίου σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και ενήλικες, μια και πρωταρχικός στόχος τής «αntαllαximα» είναι η επαφή και η γνωριμία των παιδιών με τη σύγχρονη τέχνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey