Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί

04/03/2015 - 14:50

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ναυτικών στα πλοία τής ΝΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού).

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ναυτικών στα πλοία τής ΝΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού).

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία τής ΝΕΛ στην Αθήνα και συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΛ, Γιάννη Αβραντίνη.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη, η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταβάλει στους ναυτικούς 400 ευρώ, τη στιγμή που στον κάθε ένα χρωστάει κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ.

Χθες 3 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρή Δρίτσα, στην οποία συμμετείχαν τα πληρώματα των πλοίων τής ΝΕΛ.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός δεν κατέθεσε καμμία ουσιαστική πρόταση για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ωστόσο ανέφερε ότι από τη ΝΕΛ εκταμιεύτηκε το ποσό των 287.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία κατέβαλε στους ναυτικούς 120.000 ευρώ.

Ο κ. Δρίτσας ζήτησε να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Ταξιάρχης» προς τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή από τους ναυτικούς.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ότι η ΝΕΛ εμπαίζει τους ναυτικούς και πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στο Υπουργείο. Από την πλευρά του το Υπουργείο υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει ακόμη τα σχετικά έγγραφα για τα δρομολόγια του Ιανουαρίου, ενώ έχουν καταβληθεί τα μισθώματα μέχρι και τέλους τού 2014.

Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι η ΝΕΛ έχει ζητήσει την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής του 1,5 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει για τις άγονες γραμμές από τις οποίες έχει κηρυχθεί έκπτωτη. Πρόκειται για εγγυητικές επιστολές που είχαν δοθεί στην εταιρεία μετά από προσωρινή διαταγή που Πρωτοδικείου Μυτιλήνης το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης κατηγορεί το Υπουργείο πως επιδεικνύει αδράνεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ναυτικών, αλλά και για τη διακοπή των δρομολογίων στα νησιά που εξυπηρετούνται από τις άγονες γραμμές, δηλώνοντας αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey