Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι Γιατροί της Λέσβου

Αντίδραση για τη μετακίνηση νεφρολόγου στη Λήμνο

04/03/2015 - 14:44

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών της Λέσβου με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Λήμνου μιας γιατρού νεφρολόγου.

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών της Λέσβου με αφορμή την πρόσφατη απόφαση για μετακίνηση στο Νοσοκομείο της Λήμνου μιας γιατρού νεφρολόγου.

Σε υψηλούς τόνους, οι Γιατροί αναφέρουν πως πρέπει να σταματήσει η παράλογη διασύνδεση των Νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου, βάζοντας τέλος στην κάλυψη κενών με τη διαδικασία των μετακινήσεων.

Αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη η γενική συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες με θέμα την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών της Λέσβου στην απόφαση μετακίνησης νεφρολόγου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Η γενική συνέλευση αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του ιατρικού προσωπικού εξ αιτίας της αύξησης των εισερχόμενων περιστατικών, που οφείλεται στην εποχική έξαρση της γρίπης.

Ανάμεσα στα αναμενόμενα θέματα της προγραμματισμένης για αύριο συνέλευσης των γιατρών είναι η συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και η διατύπωση του αιτήματος να αρθεί η απόφαση μετακίνησης της νεφρολόγου στη Λήμνο και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Λήμνου με ιατρικό προσωπικό άμεσα.

Ακόμα θεωρείται πιθανό να αποφασιστεί η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων από τη μεριά των γιατρών, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης να διαβεβαιώνει ότι το ζήτημα θα μπει προς συζήτηση.

Στο Νοσοκομείο της Λήμνου υπηρετούν δύο γιατροί με ειδικότητα νεφρολόγου και πριν από αρκετούς μήνες, ο ένας σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του λόγω πολύμηνης αναρρωτικής άδειας.

Πριν από λίγες ημέρες, αρρώστησε και ο δεύτερος γιατρός, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς αυτή την ειδικότητα το νησί της Λήμνου. Για να καλυφθεί το κενό, η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προχώρησε στη διάθεση μίας νεφρολόγου.

«Είναι αναποτελεσματική και απαράδεκτη ιατρικά η πρακτική αυτή της αντιμετώπισης των ελλείψεων των νοσοκομείων», τονίζει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Στρατής Παυλής, επισημαίνοντας: «Από τη στιγμή που ένας γιατρός πήρε πολύμηνη αναρρωτική άδεια, έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού που θα κάλυπτε την έλλειψη αυτή.

Δεν το έκαναν και άφησαν μόνο ένα γιατρό να λειτουργεί μια κλινική με τόσο δύσκολο έργο όσο η Νεφρολογική.

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα προέκυπτε πρόβλημα».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών, Δημοσθένης Ανδρεάδης, δήλωσε στο «Ε»: «Υποβαθμίζουν το ιατρικό έργο και δημιουργούν άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους ιατρούς μετακινώντας τους ανά πάσα στιγμή.

Είναι αδύνατο ένας γιατρός να προσφέρει ουσιαστικά σε μια κλινική και σε ένα νοσοκομείο αν δεν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα.

Εμείς ζητάμε την άρση της απόφασης μετακίνησης τη συναδέλφου νεφρολόγου και τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με μόνιμο προσωπικό. Και το τονίζουμε αυτό, διότι με τη διαδικασία του έκτακτου προσωπικού στα νησιά μας, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να έρθουν συνάδελφοι αν ξέρουν πως θα είναι μόνο για ένα χρόνο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey