Το εννεαμελές Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συστήθηκε και παρουσίασε τις δράσεις του

Επίσημη «πρώτη» των Νέων

04/03/2015 - 14:11

Την επίσημη «πρώτη» του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το εννεαμελές Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ) του Δήμου, που είχε την ευκαιρία να συστηθεί στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και να παρουσιάσει το πρώτο πρόγραμμα δράσης του.

Την επίσημη «πρώτη» του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το εννεαμελές Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ) του Δήμου, που είχε την ευκαιρία να συστηθεί στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και να παρουσιάσει το πρώτο πρόγραμμα δράσης του.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ψάνης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και η αντιδήμαρχος Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, Αθηνά Ιωσηφέλλη, παρουσίασε ένα - ένα τα μέλη του Συμβουλίου Νέων, μιλώντας για τους στόχους και τη λειτουργία του θεσμού.

Το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε, μάλιστα, και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ, Δέσποινα Βαζλά, η οποία υποστήριξε: «Εμείς οι νέοι είμαστε διατεθειμένοι να πρωτοστατήσουμε σε πολλούς τομείς και να ευαισθητοποιήσουμε και το Δημοτικό Συμβούλιο σε θέματα που αφορούν τη νεολαία…»

Ένα διαφορετικό ξεκίνημα από τα συνηθισμένα επεφύλασσε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στα έδρανα του σώματος φιλοξενούνταν για πρώτη φορά και οι εκπρόσωποι της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.

Μετά το τυπικό καλωσόρισμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Ψάνη, που ανέδειξε σε πρώτο ζήτημα της συνεδρίασης την παρουσία των νεολαίων, η αντιδήμαρχος Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, Αθηνά Ιωσηφέλλη, παρουσίασε τα εκλεγμένα μέλη τού ΤΟΣΥΝ, ενώ μίλησε και για τη λειτουργία του θεσμού.

Όχι τυπική συμμετοχή
Η ίδια σχολίασε στην παρουσίασή της πως οι νέοι που εκλέχτηκαν να εκπροσωπήσουν το νέο αυτό θεσμό, δεν πρόκειται να έχουν μία τυπική συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα συμβάλλουν στο να αποκτήσουν οι νέοι της Λέσβου τη δική τους φωνή στις συνεδριάσεις του, αλλά και γενικά σε όλα τα δρώμενα στο Δήμο.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και η πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ, Δέσποινα Βαζλά, η οποία χαρακτήρισε το θεσμό ως ένα οργανωμένο βήμα εκπροσώπησης της νεολαίας στα δημοτικά πράγματα. «Εκπροσωπούμε ένα νέο θεσμό, τον οποίο φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε και να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερους υποστηρικτές, αλλά και κοινωνούς.

Για αυτόν το σκοπό, εξάλλου, πρώτο μέλημά μας είναι να ενημερώσουμε όλους τους νέους για την ύπαρξη του ΤΟΣΥΝ και μάλιστα θα πραγματοποιήσουμε άμεσα επισκέψεις σε λύκεια της πόλης. Εμείς οι νέοι είμαστε διατεθειμένοι να πρωτοστατήσουμε σε πολλούς τομείς, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες της προοδευτικής κοινωνίας της πόλης μας».

Και δράσεις
Η πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και το πρώτο πλάνο δράσης του, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην πραγματοποίηση ενημέρωσης σε σχολεία της Λέσβου για το Συμβούλιο Νέων και εγγραφή νέων μελών στο μητρώων νέων του Δήμου Λέσβου, σε δημιουργία τράπεζας αίματος νέων Λέσβου, αλλά και συγκρότηση συμβουλίων νέων σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου.

Παράλληλα, η πρόεδρος προανήγγειλε και εθελοντικές παρεμβάσεις, όπως καθαρισμό παραλιών και δενδροφύτευση, αλλά και διοργάνωση ημερίδων για την ανεργία, την υγεία, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, όπως και αθλητικών διοργανώσεων.

Με την ευχή να συνειδητοποιήσουν το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν και να αναπτύξουν σημαντικό έργο, υποδέχτηκε τέλος τους νεολαίους ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. «Σας δεχόμαστε σήμερα με χαρά και μας δίνετε μια μοναδική φρεσκάδα.

Δεσμεύομαι εγώ ο ίδιος εκ μέρους και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι οι προτάσεις θα γίνονται στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, αποδεκτές. Αλλά εύχομαι να δείξετε ζήλο και στη συνέχεια, και να έχετε θέσεις και άποψη για όλα τα ζητήματα. Μπορείτε να επιτελέσετε σημαντικό έργο, αρκεί να το πιστέψετε», κατέληξε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Το ΤΟΣΥΝ εκπροσωπήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, εκτός από την πρόεδρο, από τον αντιπρόεδρο, Νίκο Ιωσηφέλλη, το γραμματέα, Μιχάλη Κομνηνόγλου, και τα μέλη Μάριο Δεμερτζή, Δήμητρα Ιππειώτη, Δέσποινα Σινάνη, Γιώργο Στεφάνου, Μαρία Ταμβακέρα και Αγγελική Φασούλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey