Ο Δήμος παραχωρεί στο Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ οχήματα με αντάλλαγμα τη δωρεάν εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Τέσσερα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ

27/02/2015 - 14:17

Την επισημοποίηση της παραχώρησης τριών λεωφορείων του στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου, αλλά και τη δρομολόγηση ενός μικρότερου λεωφορείου ορθίων, που ήταν παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια και θα παραχωρηθεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, εισάγει προς έγκριση του σώματος στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή.

Την επισημοποίηση της παραχώρησης τριών λεωφορείων του στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου, αλλά και τη δρομολόγηση ενός μικρότερου λεωφορείου ορθίων, που ήταν παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια και θα παραχωρηθεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης, εισάγει προς έγκριση του σώματος στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή.

Τα τέσσερα συνολικά λεωφορεία παραχωρούνται από το Δήμο με συμβολικό αντίτιμο έναντι της μετακίνησης των μαθητών όπως ισχύει έως σήμερα, αλλά και της δωρεάν μετακίνησης άπορων πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό, έχει συμφωνηθεί μεταξύ άλλων να μετακινούνται άποροι συμπολίτες μας εντελώς δωρεάν, επιδεικνύοντας απλά μία ειδική κάρτα που πρόκειται να εκδοθεί από το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Τα τρία λεωφορεία που έχουν παραχωρηθεί ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και εξυπηρετούν τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, επί της ουσίας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό, υπόκεινται σε συγκεκριμένους και επίσημους όρους παραχώρησης, με τη δημοτική αρχή να πρόκειται να εντάξει στη χρήση τους από την εταιρεία την εξυπηρέτηση και κάποιων επιπλέον αναγκών, που θα διευκρινιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Ουσιαστικά επισημοποιούμε την παραχώρηση και ζητάμε κάποια πιο συγκεκριμένα αντίτιμα, εκτός από τη μεταφορά των μαθητών.

Θα δούμε πιθανώς κάποια επιπλέον δρομολόγια που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε και σίγουρα τη δωρεάν μετακίνηση συμπολιτών μας που έχουν οικονομικές δυσκολίες», είπε στο «Ε» ο κ. Κατζανός και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά τώρα στο μικρότερο λεωφορείο, ουσιαστικά αυτό είναι ένα παροπλισμένο όχημα το τελευταίο διάστημα, που το ενεργοποιούμε και το παραχωρούμε κι αυτό στο Αστικό ΚΤΕΛ, με την προϋπόθεση βεβαίως να εξυπηρετεί ομοίως τις μετακινήσεις συμπολιτών μας που είναι άποροι, εντός των ορίων αδειοδότησης».

Ειδικές κάρτες για απόρους
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την τυπική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, για την εκμίσθωση των τεσσάρων οχημάτων του Δήμου προς το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ, σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κατζανό, θα μπει σε προτεραιότητα η έκδοση ειδικών καρτών για άπορους συμπολίτες μας, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε περίπου 100, για να εφαρμοστεί η νέα μορφή συμφωνίας της παραχώρησης.

Οι κάρτες αυτές θα εκδίδονται από το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο θα εξετάσει τα κριτήρια παραχώρησης στους δικαιούχους.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, μιλώντας στο «Ε» σχολίασε πως είναι ευχής έργον η εξέλιξη αυτή, υποστηρίζοντας πως σε συνεννόηση με τον κ. Κατζανό θα προχωρήσει στην εξέλιξη των διαδικασιών για την έκδοση των ειδικών καρτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey