Γείτονας έσωσε ηλικιωμένη από τις φλόγες

Κάηκε σπίτι στο Πλωμάρι

26/02/2015 - 13:52

Χάρη στην άμεση παρέμβαση των γειτόνων γλύτωσε από τις φλόγες που τύλιξαν το σπίτι της, μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Πλωμάρι.

Χάρη στην άμεση παρέμβαση των γειτόνων γλύτωσε από τις φλόγες που τύλιξαν το σπίτι της, μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Πλωμάρι. Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η φωτιά προήρθε από ηλεκτρική θερμάστρα που είχε στο υπνοδωμάτιό της η ηλικιωμένη, ενώ στάθηκε πολύ τυχερή, διότι αυτό έγινε σε ώρα που οι γείτονές της βρίσκονταν στα σπίτια τους και ήταν ακόμα ξύπνιοι.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο πρώτος όροφος της κατοικίας και κατέρρευσε η κεραμοσκεπή. Μεγάλη προσοχή με τα θερμαντικά σώματα εφιστούν οι πυροσβέστες.

Μία ακόμα τραγωδία αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο Πλωμάρι, με θύμα μία 80χρονη, η οποία κινδύνεψε να καεί ζωντανή. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν η ηλικιωμένη, έπιασε φωτιά και η ίδια άρχισε πανικοβλημένη να καλεί σε βοήθεια.

Οι γείτονες βλέποντας τους καπνούς να βγαίνουν από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, έτρεξαν να δουν τι συνέβαινε και άκουσαν την ηλικιωμένη να ζητά βοήθεια προκειμένου να βγει από το σπίτι. Άμεσα ένας εκ των γειτόνων και συγγενής της γυναίκας μπήκε μέσα στο σπίτι και τη βοήθησε να βγει εγκαίρως, χωρίς ευτυχώς να πάθει το παραμικρό.

Από ηλεκτρική θερμάστρα
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ηλικιωμένη έπεσε για ύπνο έχοντας κοντά της μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι η κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένη, να ακούμπησε την ηλεκτρική συσκευή και να έπιασε φωτιά. Η ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να τη σβήσει και γρήγορα η πυρκαγιά άρχισε να επεκτείνεται σε άλλα σημεία του δωματίου.

Η 80χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια πανικοβλημένη και προσπάθησε να βγει εκτός σπιτιού. Ευτυχώς εγκαίρως έσπευσε η βοήθεια και η περιπέτειά της είχε ως κατάληξη μόνο υλικές ζημιές.

Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως αν το περιστατικό είχε συμβεί πιο αργά μέσα στη νύχτα και οι γείτονες δεν ήταν ξύπνιοι, τότε κανείς δε θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποια θα ήταν η κατάληξη, προσθέτοντας πως η παρέμβαση του προσώπου που έσωσε τη γιαγιά, ήταν ριψοκίνδυνη, αλλά ευτυχώς καίρια.

Μεγάλη προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική σχετικά με τη χρήση των συσκευών θέρμανσης κάθε είδους. Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, επιπυραγός Χρυσούλης Τσουβαλάς, τόνισε: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση θερμαντικών συσκευών οι οποίες είναι σα να έχουμε εστίες φωτιάς μέσα στο σπίτι.

Θα πρέπει να είναι μακριά από κουρτίνες και έπιπλα και ποτέ πάνω σε χαλιά ή το πάτωμα. Επίσης ποτέ δε θα πρέπει να τις αφήνουμε ανοιχτές και να πηγαίνουμε για ύπνο».

Η φωτιά έσβησε λίγη ώρα αργότερα μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες, καθώς και ένα όχημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με τρεις άνδρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey