ΠΑΜΕ:

«Έξω οι ιδιώτες από την Υγεία»

25/02/2015 - 14:31

Διεύρυνση της εισόδου της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας διαπιστώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ Υγείας.

Διεύρυνση της εισόδου της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της υγείας διαπιστώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως μετά τον τομέα της τεχνικής υποστήριξης και της καθαριότητας των μονάδων υγείας, το ίδιο γίνεται και με τις αποκλειστικές νοσοκόμες.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου μας, αντί να έχει τον προσανατολισμό της στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αποκλειστική και πλήρη απασχόληση, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να διαχειρίζονται τομείς που αφορούν παροχές υγείας, μετακυλώντας έτσι τις δαπάνες στις τσέπες των οικογενειών των νοσηλευόμενων και επιπλέον το έργο της καθαριότητας στα Κέντρα Υγείας».

Αυτό, κατά την εκτίμηση του ΠΕΚ, έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται περαιτέρω επίθεση το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών και να υποβαθμίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών με στόχο την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Βέβαια η αυξημένη κερδοφορία επιτυγχάνεται και με το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, αφού και μισθούς πείνας παίρνουν, και βιώνουν την εκμετάλλευση στο μεγαλείο της.

Το ΠΕΚ καλεί τους υγειονομικούς, αλλά και τους εργαζομένους της Λέσβου, να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, για αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για να μη γίνει καμμιά απόλυση εργαζόμενου στο χώρο της Υγείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey