Το δημοτικό συμβούλιο σε «πανηγυρικό» κλίμα, απέρριψε ομόφωνα αίτημα υποκαταστήματος τράπεζας στο Πλωμάρι, να του μειωθεί το μίσθωμα

Την… πλήρωσε η Alpha Bank!

20/02/2015 - 14:27

Η αρνητική ουσιαστικά εισήγηση της δημοτικής αρχής για την εξέταση του αιτήματος του υποκαταστήματος της «Alpha Bank» στο Πλωμάρι για μείωση του μισθώματός της, έδωσε την αφορμή για μία αντιμνημονιακή ρητορική τόσο από πλευράς του δημάρχου, όσο και από την πλευρά των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.

Η αρνητική ουσιαστικά εισήγηση της δημοτικής αρχής για την εξέταση του αιτήματος του υποκαταστήματος της «Alpha Bank» στο Πλωμάρι για μείωση του μισθώματός της, έδωσε την αφορμή για μία αντιμνημονιακή ρητορική τόσο από πλευράς του δημάρχου, όσο και από την πλευρά των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας.

Με το εν λόγω υποκατάστημα της τράπεζας, να πληρώνει τα «σπασμένα» για την κατάσταση της χώρας σήμερα και να… μην εξασφαλίζει τελικά την μείωση του ενοικίου που πληρώνει, ούτε κατά ένα ευρώ! Κι όλα αυτά βεβαίως μέσα σε ένα «πανηγυρικό» κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Τσουπής, εισήγαγε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα ουσιαστικά του διευθυντή του υποκαταστήματος της «Alpha Bank» στο Πλωμάρι, παρουσιάζοντας τα δεδομένα.

Το υποκατάστημα, που πληρώνει αυτή τη στιγμή ενοίκιο ύψους 1.600 ευρώ το μήνα στο Δήμο, ζήτησε μία μικρή μείωση της τάξης των 200 ευρώ, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να σημειώνει πως το αίτημα αυτό, είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα που διαπιστώνει από τους μισθωτές των κτηρίων του Δήμου, οι οποίοι είναι εξαντλημένοι από τη σημερινή οικονομική συγκυρία.

«Οι τράπεζες φταίνε…»
Ωστόσο λίγο αργότερα ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι το αίτημα δεν του φαίνεται λογικό. Για να πάρει ακολούθως το λόγο ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και ουσιαστικά να κατακεραυνώσει γενικά τις τράπεζες, οι οποίες «ευθύνονται εν πολλοίς για τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

Ο δήμαρχος περιέγραψε επιθετικά τη λειτουργία των τραπεζών στην εποχή της κρίσης αλλά και τα δεινά που προκάλεσε και προκαλεί στους πολίτες και κατέληξε πως στο συγκεκριμένο αίτημα του υποκαταστήματος της «Alpha Bank», είναι πολιτική απόφαση της δημοτικής αρχής, να μην δεχθεί καμία μείωση.

«Η απόφασή μας αυτή, είναι συνειδητή και την παίρνουμε ακόμα και υπό τον κίνδυνο να χάσουμε όλο το μίσθωμα που λαμβάνουμε σήμερα, εάν η τράπεζα αποφασίσει να φύγει», είπε χαρακτηριστικά. Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα φέρει σε επόμενα δημοτικά συμβούλια εισήγηση για τη μείωση μισθωμάτων σε πολίτες που εκμεταλλεύονται δημοτικά ακίνητα!

Φυσικά η τοποθέτηση του δημάρχου, δεν έμελλε παρά να επικροτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε ομόφωνα την απόρριψη του αιτήματος του άτυχου υποκαταστήματος. Ενδεικτική του κλίματος της συνεδρίασης με αφορμή αυτό το θέμα, ήταν η τοποθέτηση και της Ντίνας Κοτζαδημητρίου από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία πρότεινε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, το μίσθωμα όχι μόνο να μη μειωθεί, αλλά να αυξηθεί κιόλας! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey