Εγκρίθηκε η δαπάνη για επέκταση του δημοτικού φωτισμού σε οικισμούς της περιφέρειας με διαφωνίες και αντιπροτάσεις

«Φως» μετ’ εμποδίων

20/02/2015 - 14:24

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λέσβου, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, μετά την εισήγηση της δημοτικής αρχής σχετικά με την επέκταση του δημοτικού φωτισμού.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λέσβου, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, μετά την εισήγηση της δημοτικής αρχής σχετικά με την επέκταση του δημοτικού φωτισμού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής ζήτησε την έγκριση της δαπάνης ύψους περίπου 12.000 ευρώ για την αποκατάσταση προβλημάτων στο φωτισμό οικισμών αλλά και κομβικών δρόμων του νησιού, με την παράταξη του «Άλλου Δρόμου» που έχει αναδείξει πολλάκις το ζήτημα με ανακοινώσεις του, να ζητά οι παρεμβάσεις να γίνουν βάσει των αιτημάτων των τοπικών κοινοτήτων.

Η παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» ζήτησε από την πλευρά της την απόσυρση του θέματος, αφού διαπίστωσε ότι προηγούμενες επεκτάσεις που εγκρίθηκαν, στην πράξη δεν προχώρησαν και όλοι μαζί συμφώνησαν πως υπάρχουν πράγματι σημαντικές ελλείψεις στον φωτισμό των περιοχών ευθύνης του δήμου, που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Το τελευταίο δίμηνο, η παράταξη του «Άλλου Δρόμου» πραγματοποιώντας στην περιφέρεια του δήμου ανοιχτές συγκεντρώσεις, με ανακοινώσεις του υποστήριζε ότι διαπιστώνονται πολλά προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό πολλών χωριών.

Μάλιστα είχε αναδείξει ζητήματα στο δημοτικό φωτισμό, τόσο στον οικισμό της Γέρας, όσο και σε εκείνον του Μανταμάδου.

Ως εκ τούτου στη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα μέσω του επικεφαλής της, Στράτου Γεωργούλα, σχολίασε πως στην εισήγηση της δημοτικής αρχής δεν λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα -κατά την εκτίμησή του- αιτήματα πολλών τοπικών κοινοτήτων.

Από την άλλη βέβαια, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, απάντησε σε πρώτη φάση πως στην εισήγησή του περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, ενώ την πλευρά του Στράτου Γεωργούλα επέμενε πως δεν περιλαμβάνονται δεδομένες προβληματικές καταστάσεις σε πολλούς άλλους οικισμούς της περιφέρειας του δήμου.

Στη διαπίστωση αυτή στάθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτος Συνδυασμός», Στρατής Κυρατζής, παρατηρώντας πως είναι υπέρ των επεκτάσεων του δημοτικού φωτισμού, αλλά ανέπτυξε με παραδείγματα το επιχείρημα ότι πολλές προηγούμενες επεκτάσεις που είχαν ψηφιστεί, στην πράξη δεν έχουν προχωρήσει.

Εκφράζοντας ως εκ τούτου και τον προβληματισμό του ενόψει αυτής της νέας επέκτασης, ζήτησε την απόσυρση του θέματος, μέχρι να επανεξεταστούν τα πρότερα προβλήματα.

Ο φωτισμός στην Αγία Μαρίνα
«Φωτιά» ωστόσο άναψε η παρατήρηση επί της εισήγησης της δημοτικής αρχής, εκ μέρους του Στρατή Πάλλη του «Άλλου Δρόμου», που εκτίμησε πως η επέκταση που προβλέπεται για τον φωτισμό στο δρόμο πάνω από το αεροδρόμιο που οδηγεί στο 221 Στρατόπεδο, δεν είναι εντός των ορίων του οικισμού της Αγίας Μαρίνας.

Η διαπίστωσή του αυτή, απαντήθηκε από τον Ηλία Κουνιαρέλλη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», ο οποίος επιχειρηματολόγησε πως ο φωτισμός είναι αναγκαίος και εξυπηρετεί πράγματι πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας.

Η συγκεκριμένη επέκταση μάλιστα ήταν και η πιο… δαπανηρή βάσει της εισήγησης, αγγίζοντας τις 7.000 ευρώ και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αφορμή για ευρύτερη δυσπιστία, αλλά και ένταση στη συνεδρίαση.

Η διένεξη όμως εκτονώθηκε με την παρέμβαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ο οποίος στην τοποθέτησή του κάλεσε το σώμα να ψηφίσει την εισήγηση και να δείξει εμπιστοσύνη στην Τεχνική Υπηρεσία και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να αποκτήσουν φωτισμό κομβικά σημεία οικισμών που βρίσκονται στο σκοτάδι.

Ωστόσο και ο ίδιος συμφώνησε με τους δημοτικούς συμβούλους που παρατήρησαν ότι υπάρχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να διευθετηθούν στο επόμενο διάστημα.

Η πρόταση του «Άλλου Δρόμου»
Η παράταξη του «Άλλου Δρόμου», θέλοντας να εξασφαλίσει μία ακριβέστερη καταγραφή της εικόνας των προβλημάτων του δημοτικού φωτισμού, ζήτησε να υιοθετηθεί από το σώμα μία πρόταση της παράταξής του.

Με αυτήν ζητούσε να διαμορφωθεί μία εισήγηση βάσει όλων των αιτημάτων των τοπικών κοινοτήτων για επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού, με τη συνδρομή και μίας διαπαραταξιακής επιτροπής. Η πρόταση αυτή αφού τέθηκε σε ψηφοφορία, καταψηφίστηκε, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αρχική εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Η οποία «δίνει φως» μέσω επέκτασης του δημοτικού φωτισμού στο Πεταλίδι, στα Μυστεγνά, στην Αγία Μαρίνα στο δρόμο από το αεροδρόμιο ως το 221 Στρατόπεδο, στα Γεράνια της Μυχούς, στην περιοχή Πλατανέλι στο Πλωμάρι, στο κέντρο Υγείας στο Πλωμάρι και στην περιοχή Πηγαδάκια συνολικής δαπάνης περίπου 12.000 ευρώ…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey