Ο Σπύρος Γαληνός φέρεται να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση επιχειρηματία για το έργο πνοής του ναυταθλητισμού!

Επενδυτής «μυστήριο» για το κολυμβητήριο!

20/02/2015 - 14:22

Κάτω από άκρα μυστικότητα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μετέβη χτες στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε αποφασιστικής σημασίας συνάντηση με επιχειρηματία που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη.

Κάτω από άκρα μυστικότητα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μετέβη χτες στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είχε αποφασιστικής σημασίας συνάντηση με επιχειρηματία που επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο επιχειρηματία, που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα πολύ καλές φιλικές σχέσεις με το δήμαρχο της Λέσβου, να έδωσε μάλιστα χτες το ΟΚ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου πνοής για το λεσβιακό ναυταθλητισμό. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα του Σπύρου Γαληνού!

Είναι γνωστό πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος πλέον της Λέσβου, οι ελπίδες των σωματείων και των ανθρώπων του ναυταθλητισμού για την πραγματοποίηση ενός ονείρου ετών, έφτασαν στην κορύφωσή τους.

Ο ίδιος ο δήμαρχος, που έχει και παρελθόν στο χώρο του ναυταθλητισμού, όπως ήταν φυσικό, ανέλαβε εξαρχής ως προσωπικό στοίχημα την υλοποίηση αυτού του έργου, παίρνοντας ζεστά την υπόθεση, ψάχνοντας «συμμάχους» σ’ αυτήν την προσπάθεια, πραγματοποιώντας παράλληλα και επαφές με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παρά το ότι μέχρι σήμερα δεν εξελίχθηκε ούτε η πρόταση του δημάρχου παραχώρησης -έναντι αντιτίμου- του παλιού κολυμβητηρίου για να βρεθούν χρήματα, ώστε να κατασκευαστεί το νέο, ούτε είχαν αίσιο τέλος οι επαφές του με την προηγούμενη κυβέρνηση για την ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα, ο ίδιος δε φαίνεται να έχασε το κουράγιο του.

Και τρέχοντας πλέον να τηρήσει την εκπεφρασμένη δέσμευσή του στον τοπικό Τύπο πρόσφατα πως η Μυτιλήνη θα έχει δικό της κολυμβητήριο μέχρι το καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκει έναν σύμμαχο από το… πουθενά -έναν επιχειρηματία, ο οποίος δεν έχει σχέση με το νησί, αλλά επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης.

Έδωσαν τα χέρια!
Η επαφή αυτή φυσικά είναι προσωπική του δημάρχου, το όνομα της οποίας λέγεται πως δεν έχει διαρρεύσει ούτε σε πρόσωπα του στενού του κύκλου μέσα στη δημοτική αρχή.

Χθες πάντως ασφαλείς πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο δήμαρχος όχι μόνο συναντήθηκε μαζί του, αλλά μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, συμφωνήθηκε στην Αθήνα η συνέργεια τους για να γίνει πραγματικότητα το κολυμβητήριο της Μυτιλήνης!

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος δεν αποκλείεται να κάνει σύντομα και ανακοινώσεις που να ενημερώνουν για την ευχάριστη εξέλιξη, οι οποίες όπως όλα δείχνουν αφορούν στην κατασκευή κολυμβητηρίου στον Καρά Τεπέ.

Ποιος είναι;
Ωστόσο το μυστήριο παραμένει για την ταυτότητα του εν λόγω επιχειρηματία αλλά και των λόγων που αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μία τέτοια επένδυση. Και μένει πλέον μαζί με την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, να φανεί και ο… τρόπος που θα χρηματοδοτήσει την όλη προσπάθεια.

Αν θα πρόκειται δηλαδή για μία επένδυση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., ή για μία απευθείας δωρεά του επιχειρηματία προς το Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση ο επιχειρηματίας αυτός, δεν αποκλείεται να είναι το κρυφό «χαρτί» του δημάρχου, που στηρίζει τις κατά καιρούς δηλώσεις του, ότι «ακόμα κι αν δεν μας βοηθήσουν, εμείς το κολυμβητήριο θα το κάνουμε και μόνοι μας…». Κι έχει ενδιαφέρον να φανεί το αν ενδεχομένως βοηθήσει ή επενδύσει και σε άλλες δράσεις της δημοτικής αρχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey