Ο Δήμος συμμορφώνεται στις υποδείξεις τής ΕΕΤΤ

Κατεβαίνουν οι αναλογικοί αναμεταδότες

18/02/2015 - 14:09

Ο Δήμος Λέσβου παίρνει την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία των αναλογικών αναμεταδοτών, οι οποίοι σύμφωνα με τη νέα και πιο τεκμηριωμένη επικοινωνία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκαλούν παρεμβολές στη δυνατότητα λήψης ψηφιακού σήματος.

Ο Δήμος Λέσβου παίρνει την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία των αναλογικών αναμεταδοτών, οι οποίοι σύμφωνα με τη νέα και πιο τεκμηριωμένη επικοινωνία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκαλούν παρεμβολές στη δυνατότητα λήψης ψηφιακού σήματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τη νέα αλληλογραφία τής ΕΕΤΤ (που την περασμένη Παρασκευή απέστειλε σχετική επιστολή και στο «Ε») με το Δήμο Λέσβου και σε αυτήν υποστηρίζει πως βάσει των πρόσφατων μετρήσεών της, σε αρκετές περιοχές που το ψηφιακό σήμα φτάνει μετ’ εμποδίων, τα προβλήματα θα αποκατασταθούν.

Έτσι, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αλλάζει την αρχική του στάση, αποφασίζοντας να… κατεβάσει τελικά αρκετούς αναλογικούς αναμεταδότες, αλλά προτίθεται να διατηρήσει εκείνους που εκπέμπουν σε σημεία του χάρτη συχνοτήτων που ακόμα η Digea δεν έχει δυνατότητα κάλυψης. Βεβαίως αυτό σε καμμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το συνολικό πρόβλημα της ψηφιακής μετάβασης στη Λέσβο λύνεται...

Οι περιοχές που σύμφωνα με τη νέα επιστολή τής ΕΕΤΤ αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κανονική λήψη του ψηφιακού σήματος λόγω παρεμβολής από τη λειτουργία των αναλογικών αναμεταδοτών, είναι αυτές της Άντισσας, του Σιγρίου, της Ανεμότιας, του Μολύβου, της Μόριας, της Παναγιούδας, των Παρακοίλων και των Αλυφαντών.

Έτσι ο Δήμος, βάσει της ανακοίνωσής του που δημοσίευσε χθες στον Τύπο, πήρε την απόφαση να αναστείλει άμεσα τη λειτουργία των αναλογικών αναμεταδοτών στις περιοχές αυτές, καλώντας τους κατοίκους αυτών να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος υποστηρίζει πως θα διατηρήσει κανονικά τους αναλογικούς αναμεταδότες σε όλες τις περιοχές που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονται από την Digea, στις οποίες εξακολουθούν να ανήκουν το Πλωμάρι, τα Μιστεγνά, η Θερμή, η Ερεσός και πολλά άλλα μεμονωμένα σημεία εντός του χάρτη, που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων.

Η τεκμηρίωση της ΕΕΤΤ
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΤΤ στην επιστολή της στο Δήμο υποστηρίζει πως μετέβη στη Λέσβο μέσα στον Οκτώβριο κλιμάκιο τεχνικών της και πραγματοποίησε καταγραφές σε 56 οικισμούς των 230 κατοίκων και άνω, που αντιστοιχούν στο 84,6% του πληθυσμού του νησιού.

Από τις καταγραφές αυτές, σημειώνει ότι προέκυψε πως η δυνατότητα λήψης σήματος ψηφιακής τηλεόρασης είχε ποσοστό ανώτερο του 80% του πληθυσμού που ελέγχθηκε, συμφωνώντας δηλαδή με τις θεωρητικές προβλέψεις στο χάρτη συχνοτήτων.

Ωστόσο, η ΕΕΤΤ παραθέτοντας ένα 12σέλιδο παράρτημα με πίνακες καταγραφής του ψηφιακού σήματος της Λέσβου, παραδέχεται ότι πολλές περιοχές είναι εντελώς εκτός του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων, τονίζοντας με κάθε επισημότητα (όπως προσφάτως και στο «Ε») πως η λύση πρόκειται να έρθει με την υλοποίηση του προγράμματος της «Ψηφιακής Σύγκλισης», οι διαδικασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή.

Έτσι τα… σπουδαία για όλους εκείνους τους κατοίκους της Λέσβου οι οποίοι εξακολουθούν να βλέπουν «μαύρο» στις οθόνες τους, αναμένονται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όταν και το ήδη ενταγμένο έργο «Υπηρεσίες ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» στο πρόγραμμα, από τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, «τρέξει» αποφασιστικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey