Σοβαρές οι ζημιές απ’ την κακοκαιρία και απέναντι

16/02/2015 - 20:37

Όπως και σε μας η πρόσφατη κακοκαιρία, με τους ισχυρούς νοτιάδες και βροχές πρώτα και ύστερα με τους βοριάδες, προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Όπως και σε μας η πρόσφατη κακοκαιρία, με τους ισχυρούς νοτιάδες και βροχές πρώτα και ύστερα με τους βοριάδες, προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Ενδεικτικά σημειώνεται: Στο Αϊβαλί, πλημμύρησε η παλιά πόλη, ξεριζώθηκαν πολλά δένδρα (πεύκα και ελιές) και καταστράφηκαν πολλά αλιευτικά σκάφη, έτσι που σήμερα η κατασκευή υπήνεμου λιμενίσκου για προστασία των μικρών σκαφών επαγγελματιών και ερασιτεχνών, προβάλλει πλέον επιτακτικά. Στην Πέργαμο, έσπασε συρματόσχοινο του τελεφερίκ που συνδέει την πόλη με την Ακρόπολη, και το βαγόνι έπεσε στο έδαφος. Ευτυχώς το βαγόνι ήταν άδειο κατά την ώρα του ατυχήματος.

Όμως επτά Γιαπωνέζοι τουρίστες που επέβαιναν σε άλλο βαγόνι, λαχτάρισαν και πανικοβλήθηκαν καθώς έβλεπαν να σπάζουν τα συρματόσχοινα.

Στα Αλάτσατα, οι δυνατοί βοριάδες διέλυσαν τα ιχθυοτροφεία, με αποτέλεσμα να γεμίσουν ψάρια οι παραλίες ανάμεσα σε Αλάτσατα, Ίτσελι και Τσεσμέ.

Οι κάτοικοι των γύρω χωριών, παρά το τσουχτερό κρύο και το θυελλώδη άνεμο, έσπευσαν στις παραλίες να μαζέψουν λαβράκια και πέρκες. Ήταν τόσο άφθονα τα ψάρια, που αρκετοί τα πουλούσαν προς μία λίρα το κομμάτι! Είπαν πως οι ζημιές στα ιχθυοτροφεία ξεπέρασαν τα 60 εκατ. λίρες!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey