Έκκληση σε όποιον το πήρε, να το επιστρέψει

Αγνοείται το κεφάλι του Βερναρδάκη

06/02/2015 - 23:06

Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε τελικά για το κεφάλι της προτομής του Δημητρίου Βερναρδάκη που βρίσκεται στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε τελικά για το κεφάλι της προτομής του Δημητρίου Βερναρδάκη που βρίσκεται στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Οι υπάλληλοι του Δήμου δεν το βρήκαν, οπότε πλέον και επισήμως… αναζητείται. Το πιθανότερο είναι να το πήρε κάποιος περαστικός και από πλευράς Δήμου γίνεται έκκληση να το επιστρέψει προκειμένου να επανατοποθετηθεί στην προτομή του Λέσβιου διανοουμένου.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως λίγα μποφώρ παραπάνω σε συνδυασμό με χαρακτηριστική ολιγωρία των υπαλλήλων του Δήμου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα από τα πιο τραγελαφικά περιστατικά στην πόλη.

Όπως πλέον ξεκαθαρίστηκε, οι δυνατοί άνεμοι της περασμένης Κυριακής ξερίζωσαν το δέντρο που βρισκόταν κοντά στην προτομή του Δημήτρη Βερναρδάκη, στην είσοδο του Πάρκου της Αγίας Ειρήνης απέναντι ακριβώς από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με το πέσιμό του, το δέντρο παρέσυρε την προτομή, ρίχνοντάς τη από το βάθρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το κεφάλι του γλυπτού.

Το συνεργείο που έκοψε το πεσμένο δέντρο τη Δευτέρα, προφανώς είδε το πεσμένο γλυπτό, αλλά το αγνόησε. Δεύτερο συνεργείο που μάζεψε τα κλαδιά τις επόμενες ημέρες, είδε την πεσμένη προτομή και αναζήτησε το κεφάλι, χωρίς να το βρει. Κάποιος περαστικός, προφανώς, το είχε πάρει.

Το βράδυ της Τετάρτης, περαστικός είδε την προτομή πεσμένη χωρίς το κεφάλι και ειδοποίησε το «Ε». Σε επικοινωνία που είχαμε την ίδια μέρα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάββα, τον ενημερώσαμε για το περιστατικό και εκείνος έκπληκτος μας απάντησε πως δεν του είχε αναφερθεί κάτι για το συμβάν μέχρι τότε.

Την Πέμπτη το πρωί (κάποιες ώρες αφότου ειδοποιηθήκαμε από τον αναγνώστη) διαπιστώσαμε πως η προτομή έχει επανέλθει στο βάθρο, με το κεφάλι αυτής να λείπει. Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε πως είχε τοποθετηθεί ξανά στη θέση της από υπάλληλους του Δήμου.

Το κεφάλι αγνοείται (και επισήμως πλέον), αφού κανένας από τους εργαζόμενους στο Δήμο δεν το μάζεψε και δε γνωρίζει κάτι για αυτό, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καρασάββας.

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση μέσω του «Ε», σε όποιον γνωρίζει κάτι, να βοηθήσει στην εύρεση του κεφαλιού, τονίζοντας: «Είναι ντροπή για την πόλη μια τέτοια κλοπή, που προσβάλλει τη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε τον τόπο της καταγωγής του και τους συμπολίτες του».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey