Στο εδώλιο υπάλληλος και η προϊσταμένη υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, για υπόθεση πλαστογραφίας

Υπόθεση με ερωτηματικά

05/02/2015 - 15:40

Για σήμερα το πρωί διεκόπη η δική στην οποία είναι κατηγορούμενος για πλαστογραφία υπάλληλος υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στη Λέσβο και για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία η προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας.

Για σήμερα το πρωί διεκόπη η δική στην οποία είναι κατηγορούμενος για πλαστογραφία υπάλληλος υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στη Λέσβο και για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία η προϊσταμένη της ίδιας υπηρεσίας.

Η δίκη διεκόπη όταν ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Παναγιώτης Κουτλής, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Τη δεύτερη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας αποφάσισε χθες η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση πλαστογραφίας υπογραφών υπαλλήλων υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού στη Λέσβο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την Τρίτη και διεκόπη προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι είναι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας και είχαν προβεί σε καταγγελία για πλαστογράφηση των υπογραφών τους σε μια σειρά εγγράφων που αφορούσαν σε παραλαβές έργων.

Το αίτημά τους έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου και η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες στις 10 το πρωί με την εξέταση των υπαλλήλων μαρτύρων κατηγορίας από το δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι δύο υπάλληλοι ισχυρίστηκαν πως ενώ ήταν μέλη επιτροπής παραλαβής έργου που είχε αναλάβει εργολάβος για λογαριασμό της υπηρεσίας, οι υπογραφές τους πλαστογραφήθηκαν από άλλον υπάλληλο της υπηρεσίας, εν γνώση της προϊσταμένης, με σκοπό να καλυφθούν μια σειρά από δαπάνες που ήταν αδικαιολόγητες για το έργο.

Να σημειωθεί πως από τους τρεις υπαλλήλους που προχώρησαν σε καταγγελίες για την υπόθεση και καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας, η μία έχει μετατεθεί εκτός νησιού, ο δεύτερος αξιολογήθηκε με το χαμηλότερο βαθμό από την προϊσταμένη του, η οποία και είναι κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ο τρίτος έχει παραιτηθεί από την υπηρεσία εδώ και τρία περίπου χρόνια.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με το δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας να συνεχίζει την κατάθεσή του, ενώ η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού έχει έρθει στο νησί και θα καταθέσει ως μάρτυρας υπερασπίσεως της προϊσταμένης και του υπαλλήλου της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey