Με μία αιχμηρή δήλωσή του στο «Ε», ο αντιδήμαρχος Καλλονής ξεσπάει κατά των συναδέλφων του Στ. Αποστόλου και Γ. Ψάνη

Έκρηξη Βέρρου με φόντο τούς… ΑΝΕΛ!

04/02/2015 - 14:37

«Φωτιές» από του πουθενά άναψε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να θέσει προς ψήφιση την έγκριση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Σταθμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που εδρεύουν στην Καλλονή, σε άλλο κτήριο.

«Φωτιές» από του πουθενά άναψε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να θέσει προς ψήφιση την έγκριση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Σταθμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που εδρεύουν στην Καλλονή, σε άλλο κτήριο.

Αρχικά το γεγονός πως εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής, Ιγνάτης Καραθεοδώρου, προκάλεσε τη δυσφορία του αντιδημάρχου Καλλονής, Ταξιάρχη Βέρρου, η οποία όμως λίγο αργότερα έγινε… οργή.

Αφού άκουσε τον αντιδήμαρχο Μήθυμνας, Στέφανο Αποστόλου, να σχολιάζει με υπαινιγμούς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την έγκριση του έργου αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», χθες το πρωί ο Ταξιάρχης Βέρρος με δήλωσή του στο «Ε» εξαπέλυσε επίθεση σε δύο μέτωπα, με αποδέκτες τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ψάνη, και πολύ περισσότερο τον… συνάδελφό του αντιδήμαρχο, καλώντας τον μάλιστα να μην καλύπτει τη δική του ανεπάρκεια ενασχολούμενος με θέματα άλλων δημοτικών ενοτήτων!

Το πλέον δυσάρεστο, βέβαια, στην ουσία της όλης υπόθεσης, που δεν παύει να είναι η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Σταθμού και της Πυροσβεστικής σε άλλο κτήριο, που θα πληρώνει για λογαριασμό του Δήμου το αρμόδιο υπουργείο, είναι πως το θέμα αναβλήθηκε για συζήτηση σε επόμενο συνεδρίαση.

Η… αφορμή
Η εξέλιξη κατά την άποψη του αντιδημάρχου Καλλονής εγκυμονεί κινδύνους να φύγουν εντελώς οι δύο αυτές οι υπηρεσίες από την Καλλονή, δεδομένου ότι έχουν εκφράσει αμφότερες γραπτώς και επανειλημμένως την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα υπάρχοντα κτήριά τους.

Ωστόσο, για την υπόθεση αυτή τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευθετηθεί επιτέλους το ζήτημα.

Επιστρέφοντας στα γεγονότα που προκάλεσαν την έκρηξή του, χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μην ορίσει τον ίδιο, ως αρμόδιο αντιδήμαρχο, εισηγητή του θέματος και κατήγγειλε ακολούθως τη συμπεριφορά του κ. Αποστόλου να αφήσει υπαινιγμούς για «άνωθεν» παρεμβάσεις στη διαδικασία ένταξης της επισκευής του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής».

«Θα ήθελα να πω στον αγαπητό μου “συνάδελφο” να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι “μαυρογυαλούριοι μέθοδοι” δε μας χαρακτηρίζουν.

Έχετε την αποκλειστικότητα. Όμως ασχοληθείτε με τα θέματα της Δημοτικής σας Eνότητας και αφήστε ήσυχη την Καλλονή. Αρκετά υπέφερε τόσα χρόνια από τους “πασάδες” της Μυτιλήνης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πλέον ανεκτές.

Την ανεπάρκειά σας δε θα την καλύψετε προσπαθώντας να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα. Φροντίστε οι ενέργειές σας να είναι σύννομες, γιατί υπάρχουν και Αρχές που ενίοτε ασχολούνται», είπε ο κ. Βέρρος χαρακτηριστικά.

«Δε θα είμαι αντιδήμαρχος-μαϊντανός»…
Και ο αντιδήμαρχος Καλλονής συνέχισε τις βολές: «Όμως θέλω να πω και κάτι τελευταίο, με πολλούς αποδέκτες. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα ανεχθώ την περαιτέρω υποβάθμιση της Καλλονής ή ότι ο πόνος μου είναι να είμαι αντιδήμαρχος-μαϊντανός, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η Καλλονή είναι η πρώτη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό δημοτική ενότητα του Δήμου Λέσβου και έχει την απαίτηση του αρμόζοντα σεβασμού. Κύριοι, από την εποχή των πατρικίων και των πληβείων έχουν περάσει δύο χιλιετίες. Ξεκολλάτε, όπως έλεγε και η πετυχημένη διαφήμιση του αρχηγού», κατέληξε με νόημα, αναδεικνύοντας και μία άλλου είδους δυσαρέσκεια, που έχει να κάνει προφανώς και με την κομματική… απόχρωση που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τη δημοτική αρχή όπου συμμετέχει!

Σε ό,τι αφορά τελικά στον τρόπο που εντάχθηκε το έργο του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής και τις «άνωθεν» ενέργειες που συνέβαλαν σε αυτό, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αποστόλου, ο κ. Βέρρος αρνήθηκε να πει κάτι συγκεκριμένο. «Το πώς εντάχθηκε το έργο του Δημοτικού Θεάτρου με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αρκεί που η θεία πρόνοια το ενέταξε…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey