«Ζητάμε δικαίωση για το χαμό της Στέλλας»

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η οικογένεια Αξαρλή

30/01/2015 - 22:36

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε η οικογένεια της θανούσας Στέλλας Αξαρλή, αιτούμενη την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απαλλάσσονταν από τις ευθύνες για το θάνατο της 26χρονης, τότε, Στέλλας Αξαρλή οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που την παρακολουθούσαν.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε η οικογένεια της θανούσας Στέλλας Αξαρλή, αιτούμενη την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απαλλάσσονταν από τις ευθύνες για το θάνατο της 26χρονης, τότε, Στέλλας Αξαρλή οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που την παρακολουθούσαν.

Το δικαστικό ιστορικό της υπόθεσης συμπληρώνει οκτώ χρόνια. Πρωτοδίκως το δικαστήριο έχει δικαιώσει την οικογένεια της Στέλλας Αξαρλή, επιδικάζοντας το ποσό των 625.000 ευρώ.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς έκανε δεκτή την έφεση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, απαλλάσσοντας το ίδρυμα και το προσωπικό του από οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο της 26χρονης.

Η οικογένεια Αξαρλή προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτούμενη αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η οποία και απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο.
Πλέον οι συγγενείς της αδικοχαμένης νεαρής κοπέλας προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας στην ουσία να ακυρωθεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά και του Εφετείου Πειραιά, και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο της Στέλλας. Να διευκρινιστεί πως η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφορά στην αγωγή του συζύγου της Στέλλας Αξαρλή.

«Καταφύγιο»
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Σπύρου, επεσήμανε για την υπόθεση: «Προσφεύγουμε στο έσχατο καταφύγιο που θα μπορούσαμε, μη αποδεχόμενοι την καταφανέστατη αδικία που υπεστήκαμε από τα υψηλόβαθμα δικαστήρια, προσβλέποντας στην ευρυμάθεια, ευσυνειδησία και αδιαμφισβήτητη εντιμότητα των μελών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Η προσφυγή στο Δικαστήριο του Στρασβούργου αναμένεται σε έξι περίπου μήνες να έχει εξετασθεί από τη γραμματεία του δικαστηρίου ως προς την επάρκειά της στα τυπικά προαπαιτούμενα και τότε θα κριθεί αν θα προχωρήσει προς εκδίκαση.

Ο πατέρας, Βασίλης Αξαρλής, δήλωσε στο «Ε»: «Ζητάμε δικαίωση για το θάνατο της κόρης μου. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως δε θα σταματήσουμε αν δεν αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο της Στέλλας μας.

Τα πρώτα δικαστήρια μας δικαίωσαν και στη συνέχεια τα ανώτερα ανέστρεψαν τις αποφάσεις, κάτι που για μας είναι παράλογο και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς έκαναν τόσο λάθος οι δικαστές που εντόπισαν ευθύνες στους γιατρούς. Αναγκαστήκαμε να φτάσουμε μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναζητώντας δικαίωση.

Το κάνουμε μόνο για τη μνήμη της κόρης μου, που δυστυχώς πίσω δε γυρίζει».
Η Στέλλα Αξαρλή το Νοέμβριο 2007 έφυγε από τη ζωή, αφού είχε διαγνωστεί καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν τους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ότι αρχικά είχαν διαγνώσει μαστίτιδα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν μετά από τέσσερις μήνες εντοπίστηκε η νόσος στην Αθήνα, να είναι πολύ αργά για τη νεαρή μητέρα. Η Στέλλα Αξαρλή είχε προλάβει να φέρει στον κόσμο το παιδί της πριν χάσει τη δική της μάχη για τη ζωή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey