«23% πετσόκοψαν τον προϋπολογισμό από το 2014», διαπιστώνει ο Γ. Ζερδελής

Μείον 3,5 εκατ. ευρώ στο Βοστάνειο

30/01/2015 - 15:02

Με πετσοκομμένο τον προϋπολογισμό ξεκινά η νέα χρονιά για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που χάνει 3,5 εκατ. ευρώ από το 2014, όταν αυτός ανερχόταν στα 12,5 εκατομμύρια.

Με πετσοκομμένο τον προϋπολογισμό ξεκινά η νέα χρονιά για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που χάνει 3,5 εκατ. ευρώ από το 2014, όταν αυτός ανερχόταν στα 12,5 εκατομμύρια. Αυτό διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο Βοστάνειο ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, έσπευσε να συναντήσει το διοικητή Βασίλη Μουζάλα, αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Εκτός από τα 3,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία ένα μέρος προορίστηκε για τα κέντρα υγείας που αποσπάστηκαν από το Νοσοκομείο και περιήλθαν στη 2η ΥΠΕ, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ακόμα 338.000 ευρώ στο Βοστάνειο. Παρά τις υποσχέσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι θα εκταμιεύονταν 280.000 ευρώ από το παραπάνω ποσό, στο ταμείο του Νοσοκομείου δεν μπήκε ούτε ένα.

Εξηγώντας την παραπάνω οικονομική κατάσταση στο «Ε», ο κ. Ζερδελής άφησε αιχμές για την προεκλογική καμπάνια του τέως υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου αναφορικά με τις νέες πτέρυγες του Νοσοκομείου, «τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι τεράστια».

Επίσης, προσέθεσε ότι «οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης περιέκοψαν την κρατική επιχορήγηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δραματικά και ήταν ασυνεπείς στην εξόφληση υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βοστάνειο, είναι τεράστια κι έρχονται να προστεθούν σε αυτά ελλείψεις σε επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του και την πτώση των παροχών Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ασφαλισμένους».

Για την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και το τι μέλλει γενέσθαι, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, μετά την κατάργηση του πεντάευρου κατά την επίσκεψη και του ενός ευρώ για την εκτέλεση κάθε συνταγής, θα προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση του οικονομικού προβλήματος των νοσοκομείων της χώρας».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, πάντως, Βασίλης Μουζάλας, ανέφερε στο «Ε»: «Από μέρα σε μέρα περιμέναμε τα χρήματα.

Είχαμε στείλει τα απαιτούμενα έγγραφα. Τώρα ο νέος υπουργός, ο κ. Κουρουπλής, μάς έστειλε σημείωμα, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, να αποστείλουμε τις ανάγκες μας σε προσωπικό και προμήθειες.

Θα το κάνουμε κι αυτό, κι ελπίζουμε να λυθούν άμεσα τα γραφειοκρατικά εμπόδια».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey