Δήλωση από Αθανασίου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Θεόδωρο Χοχλάκα

28/01/2015 - 16:51

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου εξέδωσαν ομόφωνα ψήφισμα αποτίνοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα τέως Δήμαρχο  Μυτιλήνης Θεόδωρο Χοχλάκα, ενός ανθρώπου άξιου, ανιδιοτελή, ακούραστου, με αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητού από τους συμπολίτες του.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου εξέδωσαν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Αποτίνοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα τέως Δήμαρχο  Μυτιλήνης Θεόδωρο Χοχλάκα, ενός ανθρώπου άξιου, ανιδιοτελή, ακούραστου, με αίσθηση ευθύνης και ιδιαίτερα αγαπητού από τους συμπολίτες του,

Εκτιμώντας τη μεγάλη του προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία,

Αποδίδοντας  τη δέουσα τιμή στον άνθρωπο που διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, τόσο μέσα από τη θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και από  την εργασιακή του διαδρομή ως άξιου γιατρού πιστού στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός του, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον

Αποφασίζει:

Να παραστεί κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του

Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος

Να εκφωνήσει επικήδειο λόγο στην εξόδιο ακολουθία

Να γίνει η κηδεία με δαπάνη του Δήμου Λέσβου.

Δήλωση Αθανασίου

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: "Ο Θοδωρής Χοχλάκας  προσέφερε τόσο στην επιστήμη του, όσο και στα κοινά του τόπου μας".

"Ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, ένας αξιαγάπητος άνθρωπος και αφιέρωσε μία ολόκληρη για το συνάνθρωπό του".

"Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του"

ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Θόδωρου Χοχλάκα

Ο Θόδωρος Χοχλάκας υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΦΕΕ την περίοδο 1962-1967. Συμμετείχε στην Οργάνωση Νέων της Ένωσης Κέντρου και στην Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία. Φυλακίστηκε από την χούντα, ενώ απολύθηκε από αγροτικός γιατρός λόγω πολιτικών φρονημάτων. Δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με το κόμμα του και να προσχωρήσει στις γραμμές του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την τριετία 1989-1991. Παρόλο που στη συνέχεια οι πολιτικοί μας δρόμοι χώρισαν, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι από τη θέση του Δημάρχου Μυτιλήνης διακρινόταν από υψηλό πολιτικό πολιτισμό.

Ανήκε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, δεν μπορεί παρά να τους αναγνωρίσει ότι υπήρξαν δημοκράτες σε καιρούς που τα δημοκρατικά φρονήματα ήταν αμαρτία ασυγχώρητη. Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey