Το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε ξανά, αλλά στη Λέσβο απέναντι σε εν ενεργεία υπουργό, πανίσχυρο Κ.Κ.Ε. και Νίκο Σηφουνάκη, έπεσε… ηρωικά!

Με αντίπαλο και τον… βουλευτή του!

27/01/2015 - 14:20

Ήδη από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, στο ΠΑΣΟΚ επικράτησε η απογοήτευση από το διαφαινόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, που κατέγραψε ιστορικό χαμηλό.

Ήδη από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, στο ΠΑΣΟΚ επικράτησε η απογοήτευση από το διαφαινόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, που κατέγραψε ιστορικό χαμηλό.

Η δε απώλεια της τρίτης θέσης αποτέλεσε από μόνη της μία εξέλιξη που αναπόφευκτα πλέον δρομολογεί άλλες, στην κατεύθυνση επιβίωσης πια της άλλοτε κραταιής δημοκρατικής παράταξης που θα κριθεί στο ερχόμενο συνέδριο.

Σε επίπεδο Λέσβου, ωστόσο, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι λίγο καλύτερη από αυτήν που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, δεδομένων των πολλών επιπλέον παραγόντων που είχε να «αντιπαλέψει» στη μάχη του σταυρού.

Αυτό που σχολιάζεται από το βράδυ της Κυριακής μεταξύ των στελεχών της παράταξης, είναι ότι στη Λέσβο το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να καταγράψει μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο της επικράτειας, έχοντας απέναντί του κατ’ αρχήν έναν εν ενεργεία υπουργό, ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων… σάρωσε κιόλας.

Παράλληλα, αναγνωρίζεται ως παράσημο το ότι με τη δεδομένη πολύ μεγάλη δυναμική τού Κ.Κ.Ε. στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, που δεν έδινε εκ προοιμίου πολλές πιθανότητες για την κατάκτηση της τρίτης έδρας, εντούτοις κατέγραψε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το πανελλαδικό.

Και με Σηφουνάκη απέναντι…
Συν όλων των άλλων, το κύριο που λέγεται μεταξύ των τοπικών στελεχών, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ άντεξε και κατέγραψε αξιοπρεπές ποσοστό έχοντας αντίπαλό του, ουσιαστικά, το διαχρονικά πρώτο του βουλευτή, το Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης και εκτός… ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του, στηρίζοντας μάλιστα στην πράξη το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, συν το ότι το ψηφοδέλτιο που ζήτησε την ψήφο των κατοίκων του Νομού Λέσβου, απαρτιζόταν από εντελώς νέα πρόσωπα στην πολιτική, που έλαβαν το βάπτισμα του πυρός, αποτελούν μία… παρηγοριά πριν εκκινήσουν οι διαδικασίες για το συνέδριο της παράταξης, που θα κρίνει πολλά.

Για την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο κατέγραψε ποσοστό της τάξης τού 5,12%, τη στιγμή που πανελλαδικώς έλαβε 4,68%… Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προωθηθεί στα τοπικά Μέσα και ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της παράταξης, που θα καταγράφει την επίσημη αποτίμηση του αποτελέσματος.

«Δε λιποτάκτησα…»
Στο μεταξύ, ο δεύτερος τελικά σε σταυρούς υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, Στρατής Δαγκλής, προχώρησε με τη σειρά του σε μία δική του δήλωση: «Μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και για την παράταξη, έδωσα τη μάχη μου με αυταπάρνηση, και γνωρίζοντας ότι η μάχη ήταν άνιση, δε λιποτάκτησα όπως άλλοι, αλλά υπερασπίστηκα με αξιοπρέπεια αυτά που πιστεύω και τον κόσμο τού ΠΑΣΟΚ.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν και υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους σε ό,τι με χρειαστούν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey