Η κακοκαιρία ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής των εκλογών, χωρίς ωστόσο τελικά να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην όλη διαδικασία

Η βροχή έκανε… αυτοδυναμία!

26/01/2015 - 15:52

Παρά το ότι η Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου ήταν αρκετά βροχερή και αποτέλεσε το βασικό πρωταγωνιστή της ημέρας των εθνικών εκλογών στη Λέσβο, η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε γενικά χωρίς προβλήματα και ευτράπελα του παρελθόντος.

Παρά το ότι η Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου ήταν αρκετά βροχερή και αποτέλεσε το βασικό πρωταγωνιστή της ημέρας των εθνικών εκλογών στη Λέσβο, η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε γενικά χωρίς προβλήματα και ευτράπελα του παρελθόντος.

Μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, διαφαίνεται πως η κακοκαιρία δεν επηρέασε τα συνήθη ποσοστά της… αποχής και ίσως η βροχή να μετρίασε τελικά μόνο σε ένα βαθμό τους… πανηγυρισμούς του μεγάλου νικητή των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ, οι οπαδοί και οι άνθρωποι του οποίου παρακολουθούσαν έως αργά τη ροή των αποτελεσμάτων στον υπαίθριο χώρο του καφενείου «Πανελλήνιον», δίπλα στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος.

Η δυνατή βροχή που έπεφτε από το πρωί της Κυριακής και δε σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να δυσκόλεψε την πρόσβαση των ψηφοφόρων στα 254 εκλογικά κέντρα του Νομού Λέσβου, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν επηρέασε στη συνέχεια τη διαδικασία καταγραφής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Και τούτο σημειώνεται διότι στη νησιωτική Λέσβο, Λήμνο και Άι-Στράτη, η συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με επιχειρησιακό κέντρο για το Νομό Λέσβου τη Μυτιλήνη, εξαρτάται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και από παράγοντες όπως είναι ο καιρός.

Αμέσως μετά πάντως το κλείσιμο της κάλπης σε όλη την Ελλάδα και με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, μίλησε στα τοπικά Μέσα και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού της Περιφέρειας, για την καταγραφή και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

«Η ορθή προετοιμασία από την πλευρά των στελεχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν αυτή η οποία συνετέλεσε στο να μην έχουμε κανένα πρόβλημα, σε μία δύσκολη περίοδο για εκλογές, εν μέσω χειμώνα και μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια.

Έχω τη βεβαιότητα και ότι η ροή μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα και οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τους διευθυντές, τα στελέχη και τους εργαζομένους», σχολίασε χαρακτηριστικά η περιφερειάρχης, ενώ μέχρι και πριν τα μεσάνυχτα, δεν είχε καταγραφεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Υποτονικό κλίμα
Η βροχή, ωστόσο, παρά το ότι οι εποχές που οι ψηφοφόροι και οπαδοί συνέρρεαν μαζικά στα εκλογικά περίπτερα και εκλογικά κέντρα των κομμάτων έχουν περάσει, δεν έδωσε σε κάθε περίπτωση πολλά περιθώρια για να νιώσει, έστω, κανείς ότι βρίσκεται σε εκλογική περίοδο.

Κι αυτό, γιατί το κλίμα ήταν αναπόφευκτα υποτονικό, με εξαίρεση το εκλογικό περίπτερο τού ΣΥΡΙΖΑ, που με «σύμμαχο» και το καφενείο «Πανελλήνιον» που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, που παρακολούθησε μάλιστα από την τηλεόραση εκεί, τόσο τα exit polls, όσο και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που επικύρωσαν την ιστορική νίκη του κόμματος.

Στη Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, ο πολύς ο κόσμος βρέθηκε κυρίως στα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων βουλευτών, παρά το εκλογικό περίπτερο έξω από το Δημοτικό Θέατρο, ενώ το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τέλειωσαν τα ψηφοδέλτια του Γκλέτσου!
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία των εκλογών καθαρά, σε κάποια εκλογικά κέντρα δημιουργήθηκαν προς στιγμήν προβλήματα με τα ψηφοδέλτια του κόμματος του Απόστολου Γκλέτσου, Τελεία.

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν σε μερικά εκλογικά κέντρα και χρειάστηκε η αποστολή νέων από την Περιφέρεια για να συνεχιστεί κανονικά η όλη διαδικασία, καθυστερώντας λίγο τους ψηφοφόρους. Γενικότερα, ωστόσο, δεν είχαν καταγραφεί μέχρι τουλάχιστον χθες αργά το βράδυ, άλλα αξιοσημείωτα προβλήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey