Η εσωκομματική κόντρα συσπείρωσε τους ψηφοφόρους τής Ν.Δ. στο Νομό Λέσβου, μειώνοντας τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ

«Σάρωσε» κι έσωσε τη Ν.Δ. ο Αθανασίου

26/01/2015 - 15:17

Όχι μόνο φρέναρε την πτώση της Νέας Δημοκρατίας συγκριτικά με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, αλλά η υποψηφιότητα Αθανασίου αποδείχτηκε και η χρυσή επιλογή της γαλάζιας παράταξης, καθώς σε μια περίοδο μεγάλης αμφισβήτησης της απελθούσας κυβέρνησης, στο Νομό Λέσβου αυξήθηκαν τα ποσοστά τής Ν.Δ. τουλάχιστον κατά τρεις μονάδες!

Όχι μόνο φρέναρε την πτώση της Νέας Δημοκρατίας συγκριτικά με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, αλλά η υποψηφιότητα Αθανασίου αποδείχτηκε και η χρυσή επιλογή της γαλάζιας παράταξης, καθώς σε μια περίοδο μεγάλης αμφισβήτησης της απελθούσας κυβέρνησης, στο Νομό Λέσβου αυξήθηκαν τα ποσοστά τής Ν.Δ. τουλάχιστον κατά τρεις μονάδες!

Το προεκλογικό εσωκομματικό ντέρμπυ που διαφαινόταν μεταξύ Αθανασίου και Βογιατζή, φαίνεται ότι απαντήθηκε από την πρώτη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, όπου στο γραφείο του ενός υποψηφίου επικρατούσαν χαμόγελα, ενώ στου τέως βουλευτή ανησυχία και μεγάλη απογοήτευση -ειδικά από τις «δικές του» περιοχές, όπως τα χωριά της Γέρας.

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος εσωκομματικός νικητής της χτεσινής κάλπης. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι σε 157 τμήματα από τα 254, έλαβε 6.923 σταυρούς, αφήνοντας αρκετά πίσω τον αντίπαλό του Παύλο Βογιατζή, με 1.830 σταυρούς, αλλά και το βασικό εξωκομματικό του αντίπαλο, Γιάννη Ζερδελή, με 3.429 σταυρούς.

Όλα τα παραπάνω, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να σκαρφαλώσει σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από το 2012 στο Νομό Λέσβου κι ενώ ο κ. Αθανασίου κατέβαινε για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού, αφού το 2012 ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τής Ν.Δ..

Στα δύο γραφεία
Από νωρίς το απόγευμα, φίλοι και μέλη τής Ν.Δ. παρευρίσκονταν στα γραφεία των δύο υποψηφίων. Η πλευρά Βογιατζή φάνηκε να απογοητεύεται αρκετά νωρίς, παρά τα πρώτα μικρά εκλογικά τμήματα της Λήμνου που έδειχναν προβάδισμα του τέως βουλευτή.

Σε περιοχές που παραδοσιακά «ήλεγχε» ο κ. Βογιατζής, όπως η Γέρα, από όπου ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά, ήταν μεγάλη η διαφορά της επικράτησης του κ. Αθανασίου, κάνοντας τα στελέχη να απογοητεύονται, αφού δεν είχαν προετοιμαστεί για μια τόση μεγάλη απόκλιση στη σταυροδοσία του κ. Βογιατζή σε σχέση με το 2012 (4.329).

Έγινε φανερό ότι η υπουργική θητεία του κ. Αθανασίου σε συνδυασμό με την προεκλογική του δουλειά του επιτελείου του απέδωσαν τα μέγιστα, μια και καθ’ όλη την -έστω μικρή- διάρκειά της, ο τέως υπουργός δεν έχανε ευκαιρία να αναδεικνύει σειρά παρεμβάσεών του σε έργα που αφορούν στο Νομό Λέσβου. Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε ότι παρά την υπουργική του θέση, είχε διείσδυση σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να χάνει χρόνο, κάτι που ενδεχομένως δεν μπόρεσε να υπολογίσει η πλευρά Βογιατζή.

Από την άλλη, η μεγάλη προτίμηση των ψηφοφόρων τής Ν.Δ. στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου σταμάτησε ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση στα υπόλοιπα πρόσωπα του ψηφοδελτίου, ιδιαίτερα στο ναύαρχο και τέως πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, την Έλβα Πελεκάνου από τη Λήμνο και την Ελίζα - Όλγα Γούτου.

Σε τελική ανάλυση, όμως, η όλη εσωκομματική μάχη, όπως είχε επισημάνει αρκετές φορές προεκλογικά το «Ε», απέδωσε καρπούς για τη γαλάζια παράταξη, αφού η πόλωση είχε ως συνεπακόλουθο τη μεγάλη συσπείρωση και την αξιοπρεπή ήττα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά του οποίου αυξήθηκαν κατακόρυφα.

 

Χαράλαμπος Αθανασίου:

«Δεσμεύομαι να συνεχίσω»

Στο «Ε» μίλησε ο νικητής τής Ν.Δ. στο Νομό, Χαράλαμπος Αθανασίου: «Το εκλογικό αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία. Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας πρέπει να συνεχιστεί από τη νέα κυβέρνηση».

Σε σχέση με την επιτυχία του τόνισε: «Όσον αφορά την προσωπική μου επιτυχία, αυτή οφείλεται στη συνέπεια, την αγάπη του κόσμου και στους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για τον έντιμο αγώνα που έδωσαν». Και κατέληξε: «Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα μου για την ανάπτυξη των νησιών μας και την πρόοδο του τόπου μας».

 

Δημήτρης Παπαγιαννίδης:



«Δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις»
«Ευχαριστώ πολύ όλους του συμπολίτες μου σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο που με τίμησαν με την ψήφο τους, και τους συνεργάτες μου που έδωσαν έντιμο και καθαρό αγώνα. Εγώ δεν έδωσα σε κανέναν ψεύτικες υποσχέσεις, παρά μόνο ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τη γενέτειρά μου με το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για το καλό όλων μας.

Συγχαίρω το συνυποψήφιο μου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου για την εκλογή του και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής τής Ν.Δ., Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

 

Παύλος Βογιατζής:


«Να επιστρέψει η Ν.Δ. στις αρχές του Καραμανλισμού»

Με προσωπικό ύφος επέλεξε να απευθυνθεί στους κατοίκους του Νομού Λέσβου ο Παύλος Βογιατζής, συγχαίροντας το συνυποψήφιό του και ευχόμενος να επιστρέψει η Ν.Δ. στις αρχές του Καραμανλισμού:
«Φίλες και φίλοι συμπατριώτες, στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη,

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που για ακόμη μία φορά δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με τιμήσατε με την ψήφο σας και να συγχαρώ το συνυποψήφιό μου κ. Αθανασίου για την εκλογή του, ευχόμενος να ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Οι εποχές δύσκολες, η ιστορική συγκυρία κρίσιμη.
Εύχομαι πραγματικά η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να φροντίσει, παραμερίζοντας διαφορές, πολιτικές μισαλλοδοξίες και κυρίως ακρότητες, να εργαστεί και να συνεργαστεί για το καλό της χώρας.

Με ομοψυχία, γενναιότητα και πατριωτισμό, η Ελλάδα μας μπορεί να βγει νικήτρια και η Νέα Δημοκρατία να επιστρέψει στις ρίζες της και τις αρχές του Καραμανλισμού.

Εγώ παραμένω στο νησί μου έτοιμος να αγωνιστώ με κάθε μέσο και τρόπο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ όλους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey