Με επιτυχία η συγκέντρωση Βογιατζή στη Λήμνο

«Βουλευτής δεν είσαι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση»

23/01/2015 - 16:02

Συγκινημένος από την επιτυχία της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Λήμνο δηλώνει ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος δε δίστασε να ρίξει «καρφιά» χωρίς να κατονομάζει τον έτερο συνυποψήφιό του, υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, κάνοντας λόγο περί «υποτιθέμενων έργων».

Συγκινημένος από την επιτυχία της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Λήμνο δηλώνει ο Παύλος Βογιατζής, ο οποίος δε δίστασε να ρίξει «καρφιά» χωρίς να κατονομάζει τον έτερο συνυποψήφιό του, υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, κάνοντας λόγο περί «υποτιθέμενων έργων».

Δεν ήταν, όμως, η επιτυχία της συγκέντρωσης ο μόνος λόγος της συγκίνησης, αλλά ιδιαίτερα η αναφορά που έκανε στον εκλιπόντα συναγωνιστή του Μίμη Κολόζο, που ήταν ο πρώτος που γνώρισε κομματικά στη Λήμνο και στη μνήμη του αφιέρωσε την ομιλία του ο κ. Βογιατζής.

Για τη σημασία και το ρόλο του βουλευτή μίλησε αρχικά ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, προβάλλοντας στους παρευρισκομένους βίντεο από τις ερωτήσεις που κατέθεσε σχετικά με το Νοσοκομείο Λήμνου και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού.

Παράλληλα, στάθηκε -και δίνει τεράστια σημασία ο ίδιος- στην αξία του βουλευτή όταν καλείται να βρεθεί και να διεκδικήσει για τον τόπο του από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ποιος είναι ο ρόλος του βουλευτή και τι κάνει στο κοινοβούλιο; Αυτή η κοινοβουλευτική περίοδος των δυόμισι χρόνων ήταν δύσκολη, γιατί πήραμε μέτρα δύσκολα και σκληρά, που έκαναν κόσμο να υποφέρει. Είναι δύσκολο ακόμα και να μπορείς να βελτιώνεις ένα σχέδιο ενός υπουργού.

Παρ’ όλ’ αυτά, νομίζω ότι μπήκαν οι βάσεις γι’ αυτήν τη χώρα, στην κρισιμότερη στιγμή που βρίσκεται, να μπορέσει να οδηγηθεί σιγά - σιγά έξω από την κρίση. Αυτές οι βάσεις θα κριθούν αυτή την Κυριακή για το αν θα συνεχιστούν ή θα πάμε σε ανατροπή», ανέφερε εισαγωγικά.

«Πού θα βρεθούν τα λεφτά που τάζουν»
«Υπάρχουν δύο απόψεις: Μία που λέει “μην ακούτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έρθει θα συνεχίσει αυτό που έκανε η κυβέρνηση και είναι προσυμφωνημένο”.

Η άλλη άποψη, κι αυτή που έχω εγώ, είναι ότι εγώ δε φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει αυτά που λέει, δηλαδή το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, που κοστολογήθηκε από τη Ν.Δ. στα 12,5 δισ. ευρώ, ενώ από τον ίδιο στα 10 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει εδώ να προστεθούν άλλα 7,5 δισεκατομμύρια που θέλουμε για να κλείσει η συμφωνία τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και ακόμα τέσσερα δισεκατομμύρια που χάθηκαν στην περίοδο των εκλογών από τα έσοδα, δηλαδή ένα τεράστιο ποσό. Το θέμα είναι, πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτά που τάζει;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Στις 26 του μηνός θα είναι μια δύσκολη μέρα όπως και οι προηγούμενες, θαύματα δε γίνονται. Το θέμα είναι αν όλες αυτές οι θυσίες που έγιναν με πόνο καρδιάς, θα πάνε χαμένες. Και θα πάνε χαμένες επειδή η κ. Ραχήλ Μακρή λέει ότι θα τυπώσουμε 100 δισ. ευρώ, που… αυτό θέλει ψυχίατρο».

Στη συνέχεια, ανέφερε τις δηλώσεις του οικονομολόγου τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου νωρίτερα και είναι κομμουνιστής και αριστερός από την Αμερική, όπου μένει μόνιμα, ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεται από διαφορετικές συνιστώσες, αναφέροντας το παράδειγμα του γηπέδου τής ΑΕΚ και την ασυνεννοησία μεταξύ των στελεχών του που οδήγησαν εν τέλει στο «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα.

«Μεγάλωσα μαζί με τη Ν.Δ.»
Ο κ. Βογιατζής σε πιο προσωπικό ύφος τόνισε ότι ωρίμασε και μεγάλωσε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. «Ανέβηκα σκαλοπάτι - σκαλοπάτι, πάντα εκλεγμένος, ποτέ διορισμένος», επεσήμανε, αναλύοντας τις ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή και αφού μίλησε για την πολιτική του πορεία από πρόεδρος έως δήμαρχος και νομάρχης και στη συνέχεια βουλευτής.

Στάθηκε στην ανακοίνωσή του ενάντια στην αύξηση του νησιωτικού Φ.Π.Α. και στην παραίτηση που θα υπέβαλλε σε περίπτωση ψήφισής του, χωρίς όμως να δημιουργούσε πρόβλημα στην παράταξη.

«Περί… υποτιθέμενων έργων»
Δεν έλειψε από την ομιλία του κ. Βογιατζή η έμμεση αναφορά στο συνυποψήφιό του Χαράλαμπο Αθανασίου. «Με γνωρίζετε πολλά χρόνια. Επειδή πολλά ακούγονται περί περίεργων και υποτιθέμενων έργων. Εσείς έχετε από μένα παραδείγματα ζωντανά, τα οποία απολαμβάνετε.

Τα έργα που έγιναν την εποχή που ήμουν νομάρχης, νομίζω ότι δύσκολα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλω να αναφερθώ σε μερικά: το λιμάνι της Μύρινας, η παράκαμψη της Μύρινας, το λιμάνι του Πλατέος, το σχολείο που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Μούδρου και σχολειά που δημιουργούνται σήμερα, το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Ήμουν ο πρώτος νομάρχης που έκανε αντινομάρχες από τη Λήμνο. Όταν το υποσχόμουν, δε με πίστευαν, κι όμως το έκανα. Επίσης να σας θυμίσω τι έγινε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που εμείς ξεσπιτώσαμε το Επαρχείο και πλήρωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση όλον τον εξοπλισμό.

Ο κ. Τρούμπης, πρώην Πρύτανης, το έχει αναφέρει πολλές φορές».
«Αυτά είναι για την Ιστορία, όμως», διασαφήνισε και κατέληξε: «Θέλω να μου δώσετε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στην επόμενη Βουλή για σας, είτε ως συμπολίτευση, αλλά πολύ παραπάνω όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Τότε, πολύ παραπάνω χρειάζεσαι έναν αγωνιστή βουλευτή».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey