Ο Δημήτρης Τσότρας, υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, μιλά στο «Ε»

«Το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από όσους το στήριζαν»

23/01/2015 - 15:55

Τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και να συνταχθεί με το νεοϊδρυθέν Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εξηγεί μιλώντας στο «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Τσότρας, αναφέροντας πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από τον κόσμο που πορεύτηκε με αυτό και το στήριξε τόσα χρόνια, και ότι αυτή είναι η αιτία της δικής του αποχώρησης, καθώς και πολλών άλλων μελών τού πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ.

Τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και να συνταχθεί με το νεοϊδρυθέν Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εξηγεί μιλώντας στο «Ε» ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Τσότρας, αναφέροντας πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε από τον κόσμο που πορεύτηκε με αυτό και το στήριξε τόσα χρόνια, και ότι αυτή είναι η αιτία της δικής του αποχώρησης, καθώς και πολλών άλλων μελών τού πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Τσότρα, ποιοι λόγοι σάς οδήγησαν να απομακρυνθείτε από το ΠΑΣΟΚ;
«Ήταν καθαρά πολιτική απόφαση και αφορά τη στάση τού ΠΑΣΟΚ για μια σειρά από ζητήματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, πρόκειται για τα μέτρα ύφεσης που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια και ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε, και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τους εμπόρους, τους επαγγελματίες που έχουν είτε μικρές είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ήταν και εναντίον των δημόσιων υπαλλήλων.

Δεν ευθύνεται ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ για αυτά. Επί δυόμισι χρόνια πολλά μέλη καταθέταμε υπομνήματα και προτάσεις και το μόνο που εισπράτταμε, ήταν αδιαφορία. Σε δύο υπομνήματα που υπέβαλα τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη πρόσφατα, δεν έλαβα ούτε καν απάντηση. Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, πως σε ένα χώρο που οι απόψεις των μελών δεν εισακούγονται καν, η μόνη επιλογή που έχει κανείς, να είναι να αποχωρήσει».

Σε τι αναφέρονταν τα συγκεκριμένα υπομνήματα;
«Σε μια σειρά από ζητήματα που μαστίζουν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εισηγήθηκα ρυθμίσεις για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που δε θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και θα έδιναν ανάσα σε χιλιάδες εμπόρους. Μετέφερα ένα αίτημα πολλών επαγγελματιών για αλλαγή στο σύστημα εισφορών στον ΟΑΕΕ, που θα ήταν πιο δίκαιος και πιο αναλογικός, στηριζόμενος στον τζίρο κάθε επιχείρησης.

Ακόμα, ζητήσαμε μια σειρά αλλαγών στη φορολογία για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους, που θα αποκαθιστούσαν κάποιες χρόνιες αδικίες. Δεν εισακουστήκαμε και εισπράξαμε μόνο αδιαφορία. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες έμποροι αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και η αδιαφορία αυτή δε είναι καθόλου αθώα. Προφανώς ήθελαν και θέλουν να αφανίσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Σας αναφέρω ένα παράδειγμα από τον αγροτικό τομέα, που είναι χαρακτηριστικό της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε. Πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα, για την οποία ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς είχαν υποσχεθεί ότι δε θα πουληθεί. Αντίθετα, πωλήθηκε το “καλό” κομμάτι έναντι μικρή αμοιβής, ενώ του “κακού” αγνοείται η τύχη. Αποτέλεσμα είναι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ελαιοπαραγωγοί να βρίσκονται αυτήν τη στιγμή απροστάτευτοι».

Λόγοι μεταστροφής

Γιατί με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου;
«Η οικογένεια Παπανδρέου δημιούργησε και στήριξε τη μεσαία τάξη στη χώρα μας. Άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων και τα λάθη τα οποία έγιναν, ήταν στο μέτρο του ανθρώπινου και του φυσιολογικού.

Ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και η είσοδος του Δ.Ν.Τ. στη χώρα ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης τεχνογνωσίας από πλευράς Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση του χρέους. Ανατράπηκε από τα εγχώρια συμφέροντα γιατί προσπάθησε να αντιμετωπίσει σημαντικές πληγές για τη χώρα, όπως ήταν το λαθρεμπόριο καυσίμων και τα εμβάσματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν αγγίχθηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Δεν εμπιστεύομαι τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κυβέρνησαν μετά το Γιώργο Παπανδρέου, ούτε το Ποτάμι που είναι προφανές ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Το Κίνημα του Γιώργο Παπανδρέου μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey