Η εκπρόσωπος Τύπου τής Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, μιλά στο «Ε»:

«Μόνο καλύτερες μέρες μπορεί να δει ο λαός με τη Ν.Δ.»

22/01/2015 - 14:56

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επιστρατεύσει προεκλογικά την επί χρόνια γνωστή δημοσιογράφο και σήμερα ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, στη βαρύνουσα θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επιστρατεύσει προεκλογικά την επί χρόνια γνωστή δημοσιογράφο και σήμερα ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, στη βαρύνουσα θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως αυτές ορίζονται από τη σκληρή προεκλογική μάχη και όπως τις έχει χαράξει η στρατηγική τής Ν.Δ., απαντώντας αιχμηρά απέναντι στις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί την πρώτη θέση στο αποτέλεσμα που θα ορίσει η κάλπη της 25ης Ιανουαρίου.

Λίγα 24ωρα πριν τη λαϊκή εντολή, λοιπόν, η κ. Σπυράκη μιλά στο «Ε» για την προεκλογική αντιπαράθεση, αυτά που έχει να αντιτάξει το κόμμα της στην αξιωματική αντιπολίτευση και υπερασπιζόμενη το κοστολογημένο και χρονολογημένο -όπως λέει- πρόγραμμα της Ν.Δ., δεσμεύεται ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι «ο λαός μόνο καλύτερες μέρες μπορεί να δει με τη Ν.Δ.».


Κυρία Σπυράκη, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δίνουν πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, και σε ορισμένες από αυτές, μάλιστα, η διαφορά διευρύνεται. Θεωρείτε ότι μπορεί να ανατραπεί το κλίμα;
«Οι δημοσκοπήσεις αυτό που δείχνουν, είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, οι οποίοι θα αναδείξουν και το νικητή αυτών των εκλογών.

Μην παραγνωρίζετε το γεγονός ότι τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε, δημιούργησαν μια δικαιολογημένη πικρία στους Έλληνες. Όμως πιστεύω ότι πίσω από το παραβάν θα πάρουμε τη σωστή απόφαση. Θα στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την παράταξη που πάλεψε για να φτιάξει τα οικονομικά της χώρας και εγγυάται την έξοδο από τα μνημόνια, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και εν τέλει την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αυτοδυναμία, η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει αυτόν το στόχο;
«Οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα. Και πιστεύω ότι θα αναδείξουν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία και θα της δώσουν το bonus των 50 εδρών, ώστε να αποτελέσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης. Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται για το καλό της πατρίδας με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας στον πυρήνα τού Ευρώ».

Κλίμα φόβου;

Η Ν.Δ. τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιόδου, πολύ περισσότερο από τώρα, επένδυσε σ’ αυτό που καταγράφηκε ως κλίμα φόβου μπροστά στη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επικεντρώνεται περισσότερο στις θέσεις του. Θεωρείτε ότι η στρατηγική του φόβου δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα;
«Η Νέα Δημοκρατία επένδυσε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου στην αλήθεια. Αν η αλήθεια τρομάζει κάποιους, τότε θα έπρεπε να σκεφτούν καλύτερα τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Εμείς δεν έχουμε κρυφή ατζέντα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, όπως έκανε το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πολιτεύτηκε με τη λογική τού “λεφτά υπάρχουν”, της οποίας όλοι γνωρίζουμε τις συνέπειες.
Εμείς είπαμε από την αρχή την αλήθεια και το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο, χρονολογημένο και φυσικά κοστολογημένο».
Με δεδομένο ότι ακόμα -όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις- υπάρχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, με ποια επιχειρήματα επιχειρεί η Ν.Δ. να κερδίσει από αυτήν τη μερίδα των ψηφοφόρων, που μπορεί να κρίνει την πρωτιά αλλά και το αποτέλεσμα;
«Οι Έλληνες πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που μετά από θυσίες χρόνων μπορεί τώρα να εγγυηθεί φοροελαφρύνσεις, όπως η μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα με ανώτατο το 33%, η σταδιακή μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% και η μείωση του ΕΝΦΙΑ ήδη από το 2015 κατά 7%, ώστε να δοθεί ως βασικό έσοδο στην τοπική αυτοδιοίκηση και να φθάσει στο 1% τού ΑΕΠ (από 1,4% που είναι σήμερα).
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα για επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και της σύνταξης στους Βορειοηπειρώτες και ομογενείς Ποντίους, μέσω του ΟΓΑ.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με φορολογική επέλαση όσους έχουν μισθό 1.200 ευρώ το μήνα. Αυτό δεν είναι φορολογική αναδιάρθρωση. Είναι τιμωρία της εργασίας. Επίσης στο πρόγραμμά τους προβλέπεται επιβολή τέλους σε κάθε τραπεζική συναλλαγή, που θα πει σε απλά ελληνικά ότι ακόμη και όταν πάμε στην Τράπεζα για να πληρώσουμε το λογαριασμό τής ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ ή ακόμη χειρότερα για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να πληρώνουμε 1%, 2% ή 5%. Γιατί ακόμη ούτε αυτό δεν έχουν αποφασίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος για το Ασφαλιστικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σάββας Ρομπόλης.
Και ας μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για επιβολή φόρου 60% σε όσους έχουν τεκμαρτό εισόδημα 80.000 ευρώ, δηλαδή σε όσους έχουν δουλειά, ένα σπίτι στην Αθήνα και ένα στο χωριό».

Στοιχεία εξόδου από την κρίση

Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση, αλλά και το μνημόνιο. Με ποια στοιχεία υπερασπίζεστε κάτι τέτοιο;
«Με τα στοιχεία που όλοι οι διεθνείς αναλυτές παραδέχονται. Το 2013 είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, το 2014 ψηφίσαμε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μετά από πολλά χρόνια, το τρίτο τρίμηνο του ‘14 είχαμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, και η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Και να μην ξεχνάμε ότι η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά, μήνα με το μήνα το τελευταίο εννιάμηνο, και αν η Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο της, θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν και άλλες θέσεις εργασίας».

Από την άλλη, κ. Σπυράκη, οι πολίτες έχουν θυσιάσει πολλά και έχουν γονατίσει οικονομικά τα τελευταία χρόνια από τα δυσβάσταχτα μέτρα, γεγονός πάνω στο οποίο επενδύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετοί πολίτες έχουν την αίσθηση ότι αν επανεκλεγεί κυβέρνηση η Ν.Δ., θα ληφθούν και νέα. Τι τους απαντάτε;
«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα που να επιφέρουν περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα. Καμμία μείωση μισθών, καμμία μείωση στη βασική σύνταξη.

Δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή στο μειωμένο καθεστώς Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, ούτε στην εστίαση. Τα δύσκολα χρόνια πέρασαν. Από εδώ και μπρος, αν ο ελληνικός λαός εμπιστευθεί τη Ν.Δ., μόνο καλύτερες ημέρες μπορεί να δει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey