Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε πως είναι σκόπιμο να μεταφερθεί νηπιαγωγείο άμεσα σε άλλο κτήριο

Μετακινούνται τα νήπια της Βαρειάς!

14/01/2015 - 15:33

Η αναγκαιότητα άμεσης μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου της Βαρειάς, που στεγάζεται σε κτήριο ιδιοκτησίας της συζύγου του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουνιαρέλλη, συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αναγκαιότητα άμεσης μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου της Βαρειάς, που στεγάζεται σε κτήριο ιδιοκτησίας της συζύγου του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κουνιαρέλλη, συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την άμεση έναρξη διαδικασίας εξεύρεσης άλλου χώρου. Η ιδιαιτερότητα του ότι δημοτικός σύμβουλος είχε άμεσο ενδιαφέρον για την υπόθεση και πολύ περισσότερο η τοποθέτηση μέλους του Συλλόγου Γονέων των νηπίων που υποστήριξε στο σώμα πως το Δημοτικό Συμβούλιο προστατεύει τον Ηλία Κουνιαρέλλη, άναψε προς στιγμήν τα αίματα.

Τα στοιχεία ωστόσο της δημοτικής αρχής, μέσω αυτοψίας μηχανικού της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου που αναδείκνυαν πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου, έγειραν αποφασιστικά την πλάστιγγα προς την ομόφωνη τελικά απόφαση για άμεση εξεύρεση άλλου χώρου για τα παιδιά της Βαρειάς.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του Δήμου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, εισηγούμενος το θέμα υποστήριξε πως επείγει το θέμα μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου της Βαρειάς, μετά από έγγραφα από το Σύλλογο Γονέων που καταδείκνυαν προβλήματα στο κτήριο που μισθώνεται, εισήγηση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης, Μαρίας Παπαδανιήλ, και έκθεση μηχανικού της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου. Σύμφωνα δε με την έκθεση της μηχανικού, λόγω του ότι το κτήριο είχε διαφορετικού υλικού δομικά στοιχεία, το κτήριο έχει ζήτημα στατικής επάρκειας.

Με δεδομένο, λοιπόν, και ότι το μίσθωμα για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο, η δημοτική αρχή γνωρίζοντας πως οι διαδικασίες μετεγκατάστασης είναι χρονοβόρες, «έπιασε» από νωρίς την όλη υπόθεση, προκειμένου το Νηπιαγωγείο να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα από τη νέα σχολική χρονιά.

«Να πάμε αλλού…»
Ωστόσο, η παρουσία αρκετών μελών του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου και η τοποθέτηση στη συνεδρίαση μέλους αυτού, ανέδειξε αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης άλλου διαθέσιμου χώρου, αφού κατά την άποψή τους το κτήριο και οι συνθήκες σε αυτό είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων, στο κτήριο παρατηρείται, εκτός από πρόβλημα στατικής επάρκειας, και πρόβλημα στην αποχέτευση, σπασμένα πλακάκια, γυψοσανίδες με τρύπες μέχρι και… σφηκοφωλιές.

Όπως ήταν φυσικό, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουνιαρέλλης, η σύζυγος του οποίου είναι η εκμισθώτρια του κτηρίου, διέψευσε τις περιγραφές του Συλλόγου. Μάλιστα υποστήριξε πως το ότι αναδεικνύεται πρόβλημα στατικής επάρκειας λόγω διαφορετικού υλικού στα δομικά στοιχεία του κτηρίου, οφείλεται στο ότι η πρόσοψη του Νηπιαγωγείου αποτελείται από υαλοπίνακες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τον ίδιο το Δήμο! Και κατά την άποψή του, δηλαδή, δεν είναι δική του ευθύνη το όλο πρόβλημα.

Τόνισε επίσης πως, από τη μεριά του, είναι διατεθειμένος να προβεί στις απαραίτητες εργασίες που θα του υποδειχθούν για να λειτουργεί κανονικά εκεί το Νηπιαγωγείο της Βαρειάς, θύμισε δε πως έχει πρωτοστατήσει στο παρελθόν στη δημιουργία εξατάξιου σχολείου στους Ταξιάρχες και νηπιαγωγείου στη Βαρειά.

Ωστόσο, επειδή η κόντρα του με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ήταν μεγάλη, δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της συνεδρίασης, ζητήθηκε από τον ίδιο να αποχωρήσει από την αίθουσα, δεδομένου και του ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου, αφού επρόκειτο για δημόσια υπόθεση που αφορούσε συγγενικό του πρόσωπο.

Άμεση μετακίνηση…
Ο Στρατής Κυρατζής, επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», στην ανάγνωση της έκθεσης της μηχανικού του Δήμου σχολίασε πως δεν προκύπτουν από πουθενά σχέδια για να ελεγχθεί η στατική επάρκεια του κτηρίου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Προκόπης Γυμνάγος εξέφρασε την εκτίμηση πως τα περισσότερα σχολεία της υπαίθρου είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που περιγράφεται το Νηπιαγωγείο της Βαρειάς.

Ωστόσο, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, παίρνοντας το λόγο, στάθηκαν στην αναγκαιότητα να εξευρεθεί άμεσα άλλος χώρος, από τη στιγμή που προκύπτει πως ο υπάρχων που ενοικιάζεται, δεν πληροί τις προδιαγραφές. Χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Αλβανόπουλος σχολίασε πως «αν πάθει κάτι ένα παιδί, τότε θα πάμε φυλακή και θα είναι αργά για όλους…».

Ξεχωριστής σημασίας, όμως, ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Στρατή Τζιμή, που διετέλεσε στο παρελθόν και περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης και ο οποίος παραδέχτηκε πως ελάχιστα σχολεία στη Λέσβο έχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση, αλλά λειτουργούν επειδή δε γίνονται καταγγελίες.

Στο διά ταύτα, ο κ. Τζιμής πρότεινε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το πού θα μετακινηθούν τα νήπια της Βαρειάς, αλλά και μία συνεννόηση με την εκμισθώτρια για το ποιες εργασίες από αυτές που απαιτούνται, μπορεί να επιτελέσει.

«Η εισήγησή μου από τότε που ήμουν διευθυντής Εκπαίδευσης και από την πρώτη στιγμή που ετέθη το ζήτημα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου της Βαρειάς, ήταν αρνητική προς τον υπουργό. Παρ’ όλα αυτά, το Νηπιαγωγείο έγινε.

Σήμερα, λόγω του προβλήματος στη στατικότητα, φέραμε το θέμα εσπευσμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο…», είπε σχετικά.

Το σώμα τελικά αποφάσισε ομόφωνα να αρχίσει τάχιστα η διαδικασία για τη μετεγκατάσταση των νηπίων της Βαρειάς, αλλά και να ελεγχθεί πλήρως το σημερινό κτήριο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey