Από το Σύλλογο Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»

Χειμώνας με άνθιση δραστηριοτήτων

09/01/2015 - 21:26

Με άνθιση δραστηριοτήτων απαντά στο χειμώνα ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση», οργανώνοντας εκδηλώσεις με πολλές συμμετοχές. Η Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα αιμοδοσίας για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Με άνθιση δραστηριοτήτων απαντά στο χειμώνα ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση», οργανώνοντας εκδηλώσεις με πολλές συμμετοχές. Η Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ήταν ημέρα αιμοδοσίας για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Δόθηκαν 26 φιάλες αίματος στην τράπεζα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η οποία ιδρύθηκε το 1982, και στις αιμοληψίες που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν μαζευτεί 1.035 φιάλες αίματος συνολικά. Παρόμοια τράπεζα αίματος λειτουργεί και για το Μεσότοπο, από το 1985, με τη συνεργασία του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου ήταν βραδιά «Βιβλιοπαρουσίασης». Παρουσιάστηκε το βιβλίο της γιαγιάς Μαρίτσας Φ. Ρεπάνη «Θυμάμαι και γράφω στα 97 μου χρόνια». Ομιλητές η Μυρσίνη Κοντού, ο Φώτης Βασίλογλου και ο Παναγιώτης Κοντός. Διαβάστηκαν αποσπάσματα και έγινε προβολή διαφανειών.

Στο τέλος μίλησε η ίδια η συγγραφέας, αναφέροντας: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα όταν πήρα στην αγκαλιά μου το βιβλίο μου. Το έσφιγγα, σα να έσφιγγα ένα νεογέννητο παιδάκι, και έλεγα “αυτό το βιβλίο είμαι εγώ, από παιδάκι μέχρι τα βαθιά μου γεράματα”. Νομίζω πως αυτό ήταν ένα ωραίο πράγμα που έκανα στα βαθιά μου γεράματα. Όποιος θέλει, ας ακολουθήσει τ’ αχνάρια μου».

Και λεύκωμα
Έγινε με επιτυχία η παρουσίαση του λευκώματος το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου στη Δάφνη (Εθνικής Αντίστασης 33).

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση του επετειακού βιβλίου-λευκώματος, το οποίο φιλοξενεί κείμενα και φωτογραφίες από τη 40χρονη πορεία του Συλλόγου των Μεσοτοπιτών και παρουσίαση του νέου ημερολογίου 2015, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά.

Η βραδιά φιλοξένησε επίσης έκθεση φωτογραφίας, μουσικά ακούσματα, παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό χορευτικό και αφηγήσεις αποσπασμάτων από ηθογραφίες του Π. Κοντέλλη γραμμένες στη μεσοτοπίτικη ντοπιολαλιά.

Σε όλους κεράστηκε το παραδοσιακό μελομακάρονο-«φνίτσ’». Στάλθηκαν στο Μεσότοπο και μοιράστηκαν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου του χωριού τα χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως κάθε χρόνο κάνει ο Σύλλογος.

Επίσης, διακινείται αυτές τις μέρες το Ημερολόγιο 2015 μαζί με το επετειακό λεύκωμα του Συλλόγου. «Φυλλομετρώντας το», όπως αναφέρει η Παναγιώτα Πλωμαρίτου, η οποία είχε τη γενική επιμέλεια της έκδοσης, «θα σταθούμε με θαυμασμό μπροστά στο συλλογικό θαύμα… Θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγαλείο κρύβει η ανθρώπινη φύση όταν ανασύρει κάθε δημιουργική ικμάδα και την αφιερώνει στο καλό…

Πώς καταφέρνει ένας σύλλογος να στέκεται πάνω από ανθρώπινες αδυναμίες και να αναδεικνύει κάθε προοδευτικό στοιχείο της ζωής…»

Το λεύκωμα, 110 σελίδων με κείμενα και 232 φωτογραφίες, θα διακινηθεί τις επόμενες μέρες στο Μεσότοπο και την πόλη της Μυτιλήνης. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να απευθυνθεί στη Χριστίνα Τσαλαβούτη (τηλ. 6972-469562 - Αθήνα), την Πραξούλα Πιπίνη - Κωνσταντιδέλλη (Μεσότοπος), το Θύμιο Βασίλογλου (τηλ. 22510 29338) και το Θύμιο Σαραντίδη (Μυτιλήνη).

«Πιστεύουμε πως με τη βοήθεια όλων των μελών και των φίλων του Συλλόγου το εν λόγω έργο θα μπει μέσα στα σπίτια όλων!

Το Λεύκωμα και το Ημερολόγιο με τα μηνύματά τους θα φέρουν γλυκές θύμησες κι ελπίδα, που θα δυναμώσουν την αυτοπεποίθηση όλων μας και θα την κάνουν κοινή πίστη πως όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες τού σήμερα και του αύριο…» λένε ο πρόεδρος, Φώτης Βασίλογλου, και ο γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Γνήσιος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey