Ποδαρικό το «Νήσος Μύκονος»

Χωρίς καράβι τις μέρες της Πρωτοχρονιάς η Λέσβος

02/01/2015 - 21:57

Με καθόλου καλούς οιωνούς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου δεν ξεκίνησε το 2015. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης που έφτασε για τελευταία φορά για το 2014 στη Μυτιλήνη το «Blue Star 1», μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε άλλο δρομολόγιο επιβατηγού πλοίου από τον Πειραιά προς τη Μυτιλήνη.

Με καθόλου καλούς οιωνούς για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου δεν ξεκίνησε το 2015. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τρίτης που έφτασε για τελευταία φορά για το 2014 στη Μυτιλήνη το «Blue Star 1», μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε άλλο δρομολόγιο επιβατηγού πλοίου από τον Πειραιά προς τη Μυτιλήνη. Σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δρομολόγιο του «Blue Star 1» με καταληκτικό προορισμό το νησί.

Σε μία γραμμή που για δεκαετίες ολόκληρες είχε καθημερινή κάλυψη και αρκετές φορές με περισσότερα του ενός δρομολογίου καθημερινά, το 2015 ξεκινά με ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Το «Νήσος Μύκονος» είναι το πρώτο από τα επιβατηγά πλοία που υποδέχθηκε το λιμάνι στης Μυτιλήνης για φέτος, χθες Παρασκευή το μεσημέρι.

Το πλοίο είχε μείνει δεμένο λόγω απαγορευτικού στο λιμάνι της Καβάλας από το απόγευμα της Τετάρτης.
«Μόνο ως αρνητική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρούσα κατάσταση, τη στιγμή που το νησί μας πασχίζει να αυξήσει τους επισκέπτες του και την περίοδο των Χριστουγέννων», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση απαιτεί πλέον τη λήψη δραστικών μέτρων από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμιώτης μίλησε για την αναγκαιότητα μιας ρυθμιστικής αρχής για ακτοπλοϊκά ζητήματα, που θα επιμελείται ουσιαστικά θέματα της σύνδεσης των νησιών, τονίζοντας: «Ως Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων έχουμε επισημάνει αρκετές φορές πως ο μηχανισμός του κράτους που έχει την αρμοδιότητα για τα ακτοπλοϊκά ζητήματα, είναι ανεπαρκής.

Οι εταιρείες είναι αναμενόμενο να σχεδιάζουν τα δρομολόγια με γνώμονα την κίνηση των επιβατών και το συμφέρον τους. Δε σημαίνει όμως αυτό πως μπορούν να αφήνουν το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου χωρίς καράβι για τέσσερις ημέρες και μάλιστα την περίοδο των γιορτών».

Παράπονα και για τη σύνδεση με τη βόρεια Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Σαμιώτης, αναφέροντας: «Είναι αδύνατο για τα τουριστικά γραφεία του νησιού να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τη βόρεια Ελλάδα για τις ημέρες τού Πάσχα. Αφενός δεν υπάρχει δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη πλέον, που έκανε ευκολότερη τη μετάβαση, και αφετέρου δε γνωρίζουμε ούτε τα δρομολόγια εκείνων των ημερών, ούτε καν αν θα υπάρχει πλοίο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey