Ποιος είναι αυτός ο Φούχτελ;

31/12/2014 - 20:02

Τέλη Ιουλίου και στη Λέσβο ήρθε ο υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. «Ε, και;», θα αναρωτηθείτε…

Τέλη Ιουλίου και στη Λέσβο ήρθε ο υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. «Ε, και;», θα αναρωτηθείτε…

Κι όμως. Ο εν λόγω Γερμανός επίσημος έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων, πλην όμως προσετέθη σε μια ατέλειωτη λίστα γραφειοκρατών που ήλθαν, είδαν και απήλθαν.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα απήλθε με πλοίο της γραμμής!
Εκ των «άλλων» προσώπων της χρονιάς, το λοιπόν, ο Γερμανός υπουργός, ως δείγμα των όσων κατά καιρούς έρχονται στο νησί με μπόλικα «φύκια» τα οποία πουλάν σε επώνυμους ιθαγενείς για «μεταξωτές κορδέλες»!

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, του κ. Φούχτελ, το Επιμελητήριο του οποίου η διοίκηση του ζήτησε να συμβάλει στην προώθηση του ελαιολάδου της Λέσβου στη γερμανική αγορά, καθώς και… να αυξηθούν οι πτήσεις τσάρτερ από τη Γερμανία προς τη Λέσβο!

Ο κ. Φούχτελ, απαντώντας, ανέφερε πως μαζί του είναι… ένας Γερμανός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψύξης και του κλιματισμού και παράλληλα ανέφερε πως θα ήθελε να υπάρξει άμεση συνεργασία μιας γερμανικής επιχείρησης που παράγει βελόνες πλεξίματος, με τοπική επιχείρηση που επεξεργάζεται ξύλο ελιάς!

Στη συνέχεια, ο κ. Φούχτελ μίλησε στους 25 νέους που παρακολουθούν το θερινό σχολείο με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη, νησιωτικός χώρος και οικονομική κρίση: Η συμμετοχική προσέγγιση ως εργαλείο επανεκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας», πρόγραμμα που υλοποιούσαν η μη κυβερνητική οργάνωση «Ιωάννης Καποδίστριας» και το ίδρυμα «Friedrich Naumann».

Την ίδια μέρα, ο κ. Φούχτελ βρέθηκε στο μέσον ενός απίθανου δούναι και λαβείν! Ο λόγος, για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που έμελλε να παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Καλλονής από γερμανική κλινική μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και του ίδιου του υφυπουργού.

Στην Καλλονή, όμως, τον περίμεναν γιατροί και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, χαρακτηρίζοντας «δήθεν πανηγύρι» και «δήθεν ελεημοσύνη» τη γερμανική αποστολή. Κι αυτοί εμπόδισαν την παράδοση των φαρμάκων, η οποία μετά τη διαμαρτυρία… ολοκληρώθηκε!

Την ίδια μέρα, ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα του νησιού και το βράδυ υπό βροχή, αν και Ιούλιος, αποχώρησε για Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Να τον θυμόμαστε. Ένα από τα «άλλα» πρόσωπα της χρονιάς, γιατί όπως όλα δείχνουν δε θα τον ξανακούσουμε.

Χώρια που η αναπτυξιακή προοπτική για τη Λέσβο που προώθησε, οι βελόνες πλεξίματος από ξύλο ελιάς, δε φτούρησε!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey