Αναμένεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα

Χωρίς προβλήματα χθες στη Λήμνο

31/12/2014 - 15:30

Σε ετοιμότητα εν αναμονή του χιονιά βρίσκεται ο Δήμος Λήμνου.

Σε ετοιμότητα εν αναμονή του χιονιά βρίσκεται ο Δήμος Λήμνου. Προβληματισμό προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να πλήξουν από σήμερα το νησί, με τα συνεργεία του Δήμου να πραγματοποιούν παρεμβάσεις απομακρύνοντας κορμούς δέντρων από αρκετά σημεία.

Σε επικοινωνία με το Επαρχείο Λήμνου, τη στρατιωτική διοίκηση του νησιού αλλά και με τη ΔΕΗ, βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών των καιρικών φαινομένων.

Έκκληση στους κατοίκους του νησιού απευθύνει ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την αναμενόμενη χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων σε συντονισμό με τους αντιδημάρχους καθοδηγούν μέχρι και σήμερα τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου να υλοποιηθούν προληπτικές παρεμβάσεις όπου κρίνονταν αναγκαίες.

Αλάτι είχε μοιραστεί τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ενώ σήμερα και αύριο σε επιφυλακή θα παραμείνουν τα φορτηγά οχήματα του Δήμου Λήμνου.
Η προσοχή του μηχανισμού έχει επικεντρωθεί στα σημεία του οδικού δικτύου που συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα από το χιονιά.

Αυτά είναι το κομμάτι του επαρχιακού δικτύου από τη Θερμή προς την Αγία Ελένη, ο δρόμος από τη Μύρινα προς το Θάνος και το κομμάτι Σαρδών - Δάφνης.

Ταυτόχρονα, μέτρα για την προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης έχει λάβει η ΔΕΗ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Λήμνου. Να σημειωθεί πως σημαντικό τμήμα του δικτύου είχε αντικατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω εκτεταμένων ζημιών από θυελλώδεις ανέμους.

Τέλος, ενημέρωση υπάρχει και από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, ώστε να αποταθούν σε αυτόν κάτοικοι που πιθανώς να αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey