Ο Μυτιληνιός ναυτικός Χρ. Σαμαρτζής και οι Ευάγγελος Τσούκης και Ευαγγελία Νατσιοπούλου από τη Λήμνο

Σώθηκαν από την «κόλαση»

31/12/2014 - 15:17

Από την «κόλαση» του φλεγόμενου πλοίου «Norman Atlantic» σώθηκε ο Μυτιληνιός ναυτικός Χρήστος Σαμαρτζής, σύμφωνα με την έβδομη λίστα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Ναυτιλίας χτες το μεσημέρι.

Από την «κόλαση» του φλεγόμενου πλοίου «Norman Atlantic» σώθηκε ο Μυτιληνιός ναυτικός Χρήστος Σαμαρτζής, σύμφωνα με την έβδομη λίστα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Υπουργείο Ναυτιλίας χτες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό της Λήμνου «Limnos FM 100», διεσώθη και ζευγάρι Λημνιών, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στην πρώτη λίστα των διασωθέντων το πρωί της Δευτέρας.

Σε μια απέραντη θάλασσα… αντιφάσεων έχουν βυθιστεί οι έρευνες για τους επιβάτες του πολυσυζητημένου πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έμεινε ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς ενώ έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Τις πρώτες διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα συντόνιζε τις έρευνες διάσωσης και αργότερα η διαμάχη για τη χώρα όπου θα ρυμουλκούνταν το πλοίο, ακολούθησε η ασυνεννοησία για τον αριθμό των επιβατών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κατάστρωμα, από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Ιταλικών Αρχών, στο σκάφος επέβαιναν 475 άνθρωποι, εκ των οποίων διασώθηκαν 425, ενώ 10 βρέθηκαν νεκροί. Ανάμεσα στους νεκρούς έχουν επιβεβαιωθεί δύο Έλληνες.

Με αγωνία χτες το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι του Χρήστου Σαμαρτζή ανέμεναν τις λίστες των διασωθέντων από το Υπουργείο. Το όνομά του βρέθηκε στην τέταρτη σειρά στην έβδομη λίστα, με την επισήμανση ότι ο κ. Σαμαρτζής είναι μέλος του πληρώματος.

Όπως τόνιζε χτες στο «Ε» ο συνάδελφός του και φίλος, Παναγιώτης Βασίβαγλης, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, μίλησαν αρκετή ώρα αναφορικά με το νέο πλοίο τής ΑΝΕΚ και ο κ. Σαμαρτζής ανέφερε ότι δεν είχε προσαρμοστεί ακόμα.

 

Το όνομα του Χρήστου Σαμαρτζή στη λίστα των διασωθέντων

Στους πρώτους

49 διασωθέντες επιβάτες τού «Norman Atlantic», που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι τού Μπάρι λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας με το πλοίο «Spirit of Piraeus», βρέθηκαν ο βιοπαθολόγος-μικροβιολόγος του Διαγνωστικού Κέντρου Λήμνου Ευάγγελος Τσούκης και η σύζυγός του, Ευαγγελία Νατσιοπούλου.

Ο κ. Τσούκης επικοινώνησε με τους συναδέλφους του, καθησυχάζοντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία του τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του.

Το ζευγάρι επρόκειτο να ταξιδέψει με προορισμό την Ουαλία, όπου ο ιατρός εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε νοσοκομείο της χώρας.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τσούκης με την ιδιότητα του γιατρού, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια διάσωσης των επιβατών του φλεγόμενου «Norman Atlantic».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey