Επανέκδοση για το βιβλίο του Β. Αναγνώστου

«Όλα είναι ένα παιχνίδι»

19/12/2014 - 23:57

Επανεκδόθηκε το βιβλίο-CD με τίτλο «Η σειρά σου να παίξεις - Όλα είναι ένα παιχνίδι» της καλλιτεχνικής-ψυχαγωγικής ομάδας «Αεί Παίδες» και του Βασίλη Αναγνώστου.

Επανεκδόθηκε το βιβλίο-CD με τίτλο «Η σειρά σου να παίξεις - Όλα είναι ένα παιχνίδι» της καλλιτεχνικής-ψυχαγωγικής ομάδας «Αεί Παίδες» και του Βασίλη Αναγνώστου.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων που ετοιμάζουν. «Με βασικό μπούσουλα το Σύστημα Orff, το υπέροχο αυτό εργαλείο, προσπάθησα να κάνω αυτό που ο ίδιος ο Καρλ Ορφ θεωρεί πεμπτουσία της διδασκαλίας του: να χαράξω το δικό μου μονοπάτι. Άλλωστε το Σύστημα Orff έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και, το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου» λέει ο κ. Αναγνώστου στο «Ε».
Τι πραγματεύεται το βιβλίο; «Είναι μία μέθοδος προσέγγισης της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία.

Ο Orff ανέπτυξε την ιδέα του για την ενότητα της μουσικής και του χορού και αργότερα μίλησε για την ενότητα της ομιλίας, της μουσικής και του χορού.

Το κοινό που έχουν η μουσική και η γλώσσα είναι ο ρυθμός. Ο ρυθμός δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι η ίδια η ζωή.

Ο ρυθμός δρα και επιδρά, είναι η δύναμη που ενώνει τη γλώσσα, το στίχο, τη μουσική και την κίνηση. Το βιβλίο είναι μια πρό(σ)κληση για ένα ταξίδι σε μονοπάτια, δρόμους, λεωφόρους που ανοίγονται εμπρός μας και εντός μας» μας απαντά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey