Ξανά υποψήφιος για το Δ.Σ. ο Γιαζιτζόγλου

Ισχνή παρουσία της Λέσβου στην ΠΑΣΕΓΕΣ

19/12/2014 - 23:47

Ισχνή, εξαιρετικά ισχνή είναι η παρουσία των συνεταιρισμών της Λέσβου στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως αποκάλυψε προχθές το «Ε», καθώς μόλις τέσσερις από τους 43 ενεργούς συνεταιρισμούς του νησιού επέλεξαν να γίνουν μέλη της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας.

Ισχνή, εξαιρετικά ισχνή είναι η παρουσία των συνεταιρισμών της Λέσβου στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπως αποκάλυψε προχθές το «Ε», καθώς μόλις τέσσερις από τους 43 ενεργούς συνεταιρισμούς του νησιού επέλεξαν να γίνουν μέλη της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης της χώρας.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου Αλέκος Γιαζιτζόγλου, ο οποίος εκλέχθηκε αντιπρόσωπος από τον Συνεταιρισμό Παρακοίλων και είναι ο μόνος υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ από τη Λέσβο.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ θα γίνουν αύριο Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» στην Αθήνα.

Ο μικρός αριθμός αντιπροσώπων από τη Λέσβο και τη Λήμνο δημιουργεί ερωτηματικά στο κατά πόσο ο κ. Γιαζιτζόγλου θα καταφέρει να εκλεγεί στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ. Βέβαια, τον κ. Γιαζιτζόγλου αναμένεται να στηρίξουν συνεταιριστές κι από άλλες περιοχές της χώρας (π.χ. Λακωνία).

Ο Χρήστος Βασιλάκος, δεύτερος αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού Παρακοίλων, είναι υποψήφιος για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χίου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Κώστας Γανιάρης, από το ίδιο νησί είναι υποψήφιοι και οι Χρήστος Κούκουρης και Κωνσταντίνος Νεαμονίτης. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν εκλεγεί από πρωτοβάθμιους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς Μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Στους 51 υποψηφίους για το Δ.Σ. περιλαμβάνονται ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Σκιαδάς και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.
Από το Συνεταιρισμό Σκαλοχωρίου αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Ευστατιάδης, από το Συνεταιρισμό Ακρασίου ο πρόεδρός του, συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, Χρήστος Κουτλής.

Ο Συνεταιρισμός Παρακοίλων είναι ο μόνος που εξέλεξε δύο αντιπροσώπους, τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λέσβου Αλέκο Γιαζιτζόγλου και το γεωπόνο (εργάζεται στην ΕΑΣ Λέσβου) Χρήστο Βασιλάκο. Ο Συνεταιρισμός Μόριας εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο, το Μιχάλη Καβαδέλλη.

Ο συνεταιρισμός Λήμνου (πρώην ΕΑΣ Λήμνου) εξέλεξε επίσης έναν αντιπρόσωπο, τον Αργύρη Χαρκότσικα. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός των αντιπροσώπων του νομού είναι μόλις έξι, όταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γιαζιτζόγλου, θα μπορούσαν να εκλεγούν από 70 ως 80 αντιπρόσωποι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey