Προτάσεις για δώρα από τις εκδόσεις «Αιολίδα» και το κατάστημα του «Εμπρός»

Βιβλία + δώρα= χαρά

19/12/2014 - 18:38

Όσοι πιστεύουν ότι ισχύει η παραπάνω εξίσωση θα βρούνε πολλές προτάσεις για δώρα για συγγενείς και φίλους που βρίσκονται κοντά ή μακριά τους.

Όσοι πιστεύουν ότι ισχύει η παραπάνω εξίσωση θα βρούνε πολλές προτάσεις για δώρα για συγγενείς και φίλους που βρίσκονται κοντά ή μακριά τους.

Ας ξεκινήσουμε με τους πρωταγωνιστές των γιορτών, με τα παιδιά. Πριν από έναν μήνα κυκλοφόρησε το δεύτερο παραμύθι της Νάντιας Λιαρέλλη «Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία». Το πρώτο παραμύθι της συγγραφέως, τα «Παραμύθια απ’ το σεντούκι της Αγγελικώς», είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

Στο νέο της παραμύθι πλέκει πολύ όμορφα και με χιούμορ τη δράση των μικρών σκανταλιάρικων καλικαντζάρων και της φίλης τους Γλυκερίας με νοήματα όπως την αξία της φιλίας και την αποδοχή του διαφορετικού.

Η εικονογράφηση δίνει μία εντυπωσιακή μορφή κόμικς, ενώ το βιβλίο μπορεί να συνδυαστεί με μπλουζάκι σε όλα τα παιδικά νούμερα με την εικόνα των ηρώων, ώστε να χαρίσετε ένα όμορφο δώρο στους μικρούς σας φίλους και συγγενείς.

Ακόμη μία ιδέα από τα παιδικά μας βιβλία είναι «Οι θρύλοι και τα ξωτικά του Αιγαίου» από τη σειρά «Αυλητής και Παππουλάνθρωπος», που φέτος διακρίθηκε από τη Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου ως ένα από τα πιο αξιόλογα παιδικά βιβλία του κόσμου. Την ίδια διάκριση είχε λάβει και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Μαγεμένες ιστορίες απ’ τη Λέσβο και τη Λήμνο».

Στο «Θρύλοι και ξωτικά του Αιγαίου» παρελαύνουν μια σειρά από περίεργα πλάσματα: μια καλόγρια που κάνει ορειβασία, ένας στρατός από κονσερβοκούτια που πολεμάει γενναία τον κυρ-Νοτιά, ο γέρο-Πλάτανος που ενοχλήθηκε από το σουβλατζίδικο που χτίστηκε στον κορμό του και πολλά άλλα…

Για τους μεγάλους αναγνώστες κυκλοφόρησε, όπως κάθε χρονιά από το 2011, ο νέος τόμος του «Λεσβιακού Ημερολογίου. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός», που επιμελείται ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς και περιέχει κείμενα 25 συγγραφέων και μελετητών για την ιστορία, την αρχαιολογία, τη γλώσσα, τη μουσική και άλλα θέματα, όλα σχετικά με τη Λέσβο. Το εικαστικό μέρος του τόμου είναι φέτος αφιερωμένο στον Δημήτρη Καραπιπέρη, πίνακας του οποίου κοσμεί και το εξώφυλλο.

Από τις τελευταίες κυκλοφορίες της «Αιολίδας» ξεχωρίζει και το βιβλίο «Πρόσωπα. 30 συνεντεύξεις και συζητήσεις με σημαντικούς ανθρώπους» του Παναγιώτη Σκορδά. Οι απόψεις αξιόλογων ανθρώπων από το νησί ή την υπόλοιπη Ελλάδα -όπως του Χαρίλαου Ρόδανου, του Γιώργου Γιανουλέλλη, του Βαγγέλη Καραγιάννη, του Μανώλη Καλλιγιάνη, του Ευγένιου Σπαθάρη, της Κικής Δημουλά, της Άλκης Ζέη- δίνουν τις πιο γόνιμες αφορμές για σκέψη και συζήτηση.

Ακόμη ένα βιβλίο μάς χάρισε πρόσφατα ο πολυγραφότατος Τάκης Χατζηαναγνώστου, με τίτλο «Ο ήλιος του λυκόφωτος», ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή για έναν άνθρωπο που αναζητώντας τη βιολογική του καταγωγή βρίσκεται παγιδευμένος σε μια περίπλοκη κατάσταση.

Ένα λεύκωμα που έκανε αίσθηση από τη στιγμή που κυκλοφόρησε τη χρονιά που μας αφήνει είναι «Η παλιά Μυτιλήνη» του Στρατή Αναγνώστου, μια ιστορική αναδρομή στην πόλη και στα γύρω χωριά της από τη δεκαετία του 1860 μέχρι τη δεκαετία του 1960 μέσα από παλιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ.

Για εκείνους που αγαπάνε τις παλιές φωτογραφίες κυκλοφόρησε επιτραπέζιο ημερολόγιο με κάρτες της Μυτιλήνης από τις αρχές του 20ού αιώνα και ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου με vintage καρτ ποστάλ, με θέμα γυναίκες από μιαν άλλη εποχή.

Στο Lesvosbooks.gr μπορείτε να ανακαλύψετε κι άλλες ιδέες για δώρα από τη συλλογή μας με βιβλία Λέσβιων συγγραφέων, παραμύθια, ημερολόγια-ατζέντες και μεταξοτυπίες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κατάστημά μας στην οδό Αλκαίου για να σας προτείνουμε από κοντά τα βιβλία που θα δώσουν χαρά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό στη σελίδα μας στο Facebook «Lesvosbooks», για να κερδίσετε το βιβλίο που θα επιλέξετε εσείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey